Tarih: 31.03.2021 09:02

Çaylar 130 Gün Sonra Demlendi.

Facebook Twitter Linked-in

Korona virüs tedbirleri kapsamında 130 gündür kapalı olan kıraathaneler Sağlık Bakanlığı Kovid-¬19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan kurallar çerçevesinde dün yeniden açıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 130 gündür kapalı olan kıraathaneler Sağlık Bakanlığı Kovid-­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan kurallar bugün yeniden açıldı.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında 21 Kasım 2020 tarihi itibariyle 81ilde kahvehane ve kıraathanelerin faaliyetleri yeni bir karar alınıncaya kadardurdurulmuş, normalleşme adımları kapsamında çok yüksek riskli iller haricinde diğerillerde kıraathaneler yeniden iş yerlerinde müşteri kabul etmeye başlamıştı.

81 il valiliğine ‘Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi’ konulu genelge gönderildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısının ardından yeni normalleşme adımları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ‘Tedbirlerin GözdenGeçirilmesi’ konulu genelge gönderildi. Kıraathanelerin müşteri kabul etmeye başlayabilecekleri belirtilen genelgede, Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan kurallara uyulması gerektiği de belirtildi.

DALKIRAN, KAHVELERİ ZİYARET ETTİ.

İpsala Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İlhan Dalkıran, kahvelerini açarak işbaşı yapan esnaflara hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Dalkıran, ”Salgınla mücadele kapsamında Kapalı olan Lokanta, Restaurant, cafetarya,kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, park ve benzeri işyerleri belirlenen hijyenkurallarına uymak şartı ile 30 Mart 2021 tarihinden İtibaren % 50 kapasite ile sabah 07:00’den akşam 19:00’a kadar hizmet vermek üzere işyerlerini açabilirler” dedi.

Dalkıran, kurallara uyulmasını istedi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —