Tarih: 08.04.2016 14:12

Çanakkale'de 140 Kişi Umreye Gitti.

Facebook Twitter Linked-in

" Çanakkale Hava Limanından tarihte ilk defa yurtdışı seferini gerçekleştiren Hisar Turizm, ikinci uçağını da Çanakkale'den kaldırdı "

Çanakkale başta olmak üzere İlçe, belde ve köylerinden kutsal topraklar Mekke ve Medine'ye gitmek isteyen 182 hacı adayı için ilk kez 04 Nisan 2014 günü Suudi Arabistan'a direk Hisar Turizm tarafından gerçekleştirilen uluslar arası uçuşun ikincisi gerçekleştirildi

Hisar Turizm tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları tarafından desteklenen organizasyonda ikinci defa Çanakkale Havaalanı'ndan uluslar arası alanda kalkan uçak ile 140 hacı adayı umreye gitti.

Hisar Turizm Temsilcisi Erdoğan Tuna, "İlk defa şehitler diyarımız Çanakkale'den mukaddes topraklarımıza 2014 Nisan ayında Hisar Turizm olarak arkadaşlarımızı kutsal topraklara götürmüştük. Bugünde bu  yüzden burada bir uğurlama merasimi düzenledik.

Amacımız buradaki ticari bir kurum olarak değerlendirilmemelidir. Bizim bu etkinliğimiz tamamen halkımıza umre usullerini dinimize uygun olarak yapmaktır. İnşallah umre görevini 140 kardeşimiz yerine getirmiş olacaktır.

Hisar Turizm’in bu yolculuk ile ilgili sloganı “Çanakkale’den Medine-i Münevvereye”, “Mekke-i Mükerreme’den Çanakkale’ye” şeklinde oldu. 

İlk önce Çanakkale'den Medine-i Münevvereye, dönüşte de Mekke-i Mükerreme'den Çanakkale'ye dönüş olacaktır" dedi.

Hacı adayları kutsal topraklara gitmeden önce Çanakkale Havaalanı bahçesinde organizasyonu düzenleyen Hisar Turizm ve Şekerpınar Öğrenci yurtları tertip komitesi tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi, konuşma, dua ve ikramların ardından 140 hacı adayı yakınları tarafından gözyaşları ile Umre'ye uğurlandı.

 Havaalanı içinde güvenlik noktasında kontrollerinin ardından Türk Hava Yolları uçağına binen 140 hacı adayını uğurlamaya İl Müftüsü İbrahim Öcüt'te katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —