Tarih: 01.06.2020 09:24

Camiler Cemaatine Kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Corona virüs tedbirleri nedeniyle, 16 Mart'tan beri kapalı olan cami ve mescitlerde 2.5 ay sonra ilk Cuma namazı kılındı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İpsala’da da, cami ve mescitlerde sosyal mesafe kuralına uyularak, cuma namazı kılındı.

“Şükür kurbanı kesildi”

Cuma namazından sonra Rabia Kadıoğlu Cami bahçesinde saat 14.00’de tüm Türkiye’yle aynı anda şükür kurbanları kesildi ve dualar edildi.

İpsala Merkezinde Cuma namazı  Rabia Kadıoğlu, Alamustafapaşa, Gökçetepe, Fatih ile Sagun camii bahçesinde kılındı.

“Mutluyuz”

Öte yandan Rabia Kadıoğlu Cami’ne cuma namazını kılmaya gelen bazı vatandaşlar, uzun bir aradan sonra camiye kavuştukları için mutlu olduklarını kaydetti. Cuma namazının ardından vatandaşlar, kurallara uygun şekilde camiden dışarıya çıktıkları görüldü.

Cuma namazından önce İpsala İlçe Müftüsü Ercan Özelçe tarafından bilgilendirmede bulunuldu.

Özelçe; “Herkesin seccadesini koyacağı alanları belirledik”

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Özelçe, şunları söyledi: “Corona virüs tedbirleri nedeniyle, camilerin ibadete uzun zamandır kapalıydı. İstanbul’un fethi olan 29 Mayıs itibariyle, Türkiye’deki tüm camilerimiz ibadete açıldı.

 “Cuma namazının sünnetini evlerimizde kılacağız”

Cuma hutbesini okuyarak, konuşmasına devam eden Özelçe, sözlerine şöyle devam etti: “Cumanız mübarek olsun. Bu icabet vaktinde, gönlünüz, hâneniz, ömrünüz ve rızkınız cumanın bereketiyle dolsun. Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı günde, bizleri saf saf huzuruna kabul eden, cemaat olma coşkusunu yeniden yaşatan Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. ‘Hamd, bizden hüznü gideren Allah’a mahsustur. Şüphesiz Rabbimiz çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.’ Ümmetine temizliği ve tezkiyeyi, maddi ve manevi her türlü kirden ve kirli işten uzak durmayı öğreten Habîb-i Kibriyâ Muhammed Mustafa efendimize salât ve selâm olsun. Cuma günü müminlerin bayramıdır ve bu bayram Asr-ı Saadetten bugüne en güzel hâliyle camilerde, cemaatle kutlanır. Yeryüzünde Allah’ın mescitlerindeki huzur ve güveni başka hangi mekân sağlayabilir? Tevhidle çarpan yürekler vahdetle secdeye varırken, bu kardeşliğin sevinci başka nerede yaşanabilir? Umut ve inanç, teselli ve teslimiyet, muhabbet ve samimiyet başka hangi ortamda böylesine güçlenebilir? Camiden ilim ve hikmet alınır; edeb ve ihsan yayılır. Ezan-ı şerifler yediden yetmişe müminleri birlik ve beraberliğe çağırır. Şükürler olsun bu çağrıya uyduk. Özlemle, hasretle bugünü bekliyorduk. Şimdi vuslat zamanı. Hislerimizi anlatmaya kelimeler kâfi değil! Vakit, Rabbimize kulluğumuzu, şükrümüzü, duamızı ve niyazımızı arz etme vaktidir. Aziz İstanbul’un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam’a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım. Şimdi inşallah Cuma namazının farzını kılacağız. Ardından birbirimizle musafaha etmeden, fizikî mesafeye dikkat ederek ve görevlilerimizin yönlendirmelerine uyarak buradan ayrılacağız. Cuma namazının sünnetini evlerimizde kılacağız. Cenâb-ı Hak ibadetlerimizi kabul buyursun. Bizleri bu salgın hastalıktan en kısa zamanda kurtarsın. Hutbemi Peygamber Efendimizin şu duasıyla bitiriyorum: ‘Allah’ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım eyle!’

“Türkiye’de bin 3 yerde şükür kurbanı kesildi”

Türkiye’nin 81 il ve 922 ilçe olmak üzere bin 3 yerde şükür kurbanı kesildiği öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —