Tarih: 20.05.2019 09:32

Bugün, “İpsala’nın Fethi ve Gazi Evranos Bey” Anlatılacak.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği’nin Pazartesi ve Perşembe günleri yapacağı etkinliklerin ilki bugün gerçekleşecek.

Bugün saat 14.00’te İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonunda Trakya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Kılıç tarafından  “İpsala’nın Fethi ve Gazi Evranos Bey” konulu bir konferans verilecek.

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Koşan, gerçekleştirilecek olan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, Mayıs ayının İpsala’nın Fethi ayı olduğunu vurgulayarak, “Bu münasebetle; Bugün Trakya Üniversitesi’nden kıymetli ve alanında uzman hocalarımızın sunumuyla , “İpsala’nın Fethi ve Gazi Evranos Bey” konulu bir konferans düzenlendik. Hem tarih bilincine bir katkı sağlamak, hem ilçemizin tarihi kıymetini vurgulamak hem de bu toprakların Türkleşmesi ve İslamlaşması adına mücadele eden atalarımızı yad etmek amacıyla bu konferansı derneğimiz ve Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu ile işbirliği içerisinde yapıyoruz.

 Yine aynı hafta 23 Mayıs 2019 Perşembe günü İpsala’nın değerleri” söyleşisinde Sayın Recep Gürkan bizlerle birlikte olacaklar.” Şeklinde konuştu.

Koşan, “Yapılacak olan etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu halkımızı davet ediyoruz. “dedi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —