Tarih: 22.01.2020 08:43

Buğdayı kurak hava vurdu

Facebook Twitter Linked-in

Küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin her yıl biraz daha geç gelmesi, doğadaki dengelerin değişmesine yol açıyor. Bozulan bu dengelerden etkilenen en önemli sektörlerden biri ise tarım. Yağışların geç gelmesi, özellikle buğday-arpa üretimini olumsuz yönde

Bozulan bu dengelerden etkilenen en önemli sektörlerden biri ise tarım. Yağışların geç gelmesi, özellikle buğday-arpa üretimini olumsuz yönde etkiledi.

 

Tahıl üreticilerinin kara kara düşündüğü bu günlerde eğer yeterli yağış gelmezse bitkilerde sağlıklı bir çıkış sağlanmazsa ciddi anlamda verim ve rekoltede de sıkıntılar yaşayabilir. O yüzden çiftçimizin beklentisi kısa sürede beklenen yağışların düzenli bir şekilde başlamasıdır. Bölgemiz çiftçisini en fazla sıkıntıya sokan konu buradaki yağışın yetersizliği. Şu an da buğday, arpa ekiminin tam ortasına. Bu yüzden gerek toprak hazırlığı, gerekse ekim için çiftçimiz ciddi anlamda tedirginlik yaşamaktalar. Önümüzdeki günlerde de şu an için ciddi bir yağış gözükmüyor. Çiftçiler şuanda bir kararsızlık içindeler.

Şimdi ekse az bir yağmur yağsa, bu da tohumun bozulmasına neden olabiliyor. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —