Tarih: 21.07.2017 20:02

Bostancı, Bugün Başlayacak Festivali Anlattı.

Facebook Twitter Linked-in

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, 21-22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 23. Av ve Balık Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, 21-22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 23. Av ve Balık Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başkan Bostancı, basın toplantısında öncelikle Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2014 yılından beri neden festival düzenlenmediği hakkında açıklamalarda bulundu. Bostancı, öncelikli olarak Enez Belediye Başkanlığı’nın geçmiş dönemlerden kaynaklanan mali yükünün azaltması ve geciken hizmetlerin bir an önce tamamlanması gerektiğinden bahsetti.

Başkan Bostancı açıklamasına şöyle devam etti;

“2014 yılında göreve geldiğimiz günden beri mali sebeplerden dolayı maalesef festival düzenleyemiyordu. Öncelikli olarak geçmiş dönemlerden kalan 56 milyon (trilyon) borcun ödenmesi ve yarım kalan birçok hizmetlere ivedi olarak devam edilmesi gerekiyordu. Çözülmesi gereken öncelikli sorunlar vardı. Ekonominin ve istihdamın arttırılması, Belediye Başkanlığı’nın araç filosunun yenilenmesi, alt yapı sorunlarının giderilmesi, kaldırım ve meydan düzenleme çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Göreve geldikten sonra Belediye Başkanlığımız tarafından açılan Beton Santrali ve Beton Ürünleri Fabrikamız ve Kum Yıkama, Eleme, Ayrıştırma ve Taş Kırma Tesisimizin Belediye Başkanlığımızın mali durumu üzerinde önemli etkisi oldu. Başkanlığımızın toplam borcu 45 milyona düştü. Bu borcun ortalama 30 milyon liralık kısmı İller Bankasına. Yapılandırılan borçlar ödeniyor. Belediye Başkanlığımızın son 3 yılda gerçekleştirdiği atılımlar ile ilçe ekonomisinde ve istihdamda önemli ilerlemeler kaydedildi. Emlak fiyatları 3 kat arttı. Birkaç sene öncesine kadar 100-110 bin TL olan yazlık fiyatları 300 bin Liraya yükseldi. Bu ekonominin gelişmekte olduğunun en büyük göstergesidir. Enez geliştikçe, Enez’e olan talep arttı. Talebin artması, fiyatlarda aşırı bir artışa sebep oldu. Bostancı” festivallerin artık bölgesel faaliyetlere dönüştürülmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Bir ilçenin tek başına festival düzenlemesinden ziyade üç ilçenin (Enez, İpsala, Keşan) birleşerek daha çok ses getirebileceğine ve festival düzenlemek için yaşanan maddi sıkıntılara beraber göğüs verilerek bu sıkıntıların minimuma indirilebileceğine vurgu yaptı.

Bostancı, “Yarın saat 18.30’da festivalimiz başlayacak. Bu yıl ki festivalimizin çok güzel geçeceğine olan inancım tam. Bengü, Buray, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Esra Sezer ve Pop Star Erkan gibi ünlü sanatçıların dışında yerel sanatçılar da yer alacak. Müzik faaliyetleri dışında sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenecek. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum diyerek sözlerine son verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —