Tarih: 25.08.2021 10:35

Beksaç: “Tarihi Eserler Yeteri Kadar Korunmuyor”

Facebook Twitter Linked-in

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç yaptığı açıklamada; bölgedeki tarihi eserlerde yaşanan tahribat konusunda planlı ve programlı şekilde hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

“Bölgedeki zenginliğin tanıtılması lazım”

Keşan, İpsala ve Enez’in tarihi eserler anlamında zengin bir bölge olduğunu belirten Beksaç“Osmanlı, Bizans, Roma ve önceki dönemlere ait çok fazla tarihi eser bulunmaktadır. Bölge çok zengin ve bunun iyi tanıtılması lazım. Ama son dönemde tanıtım anlamında bir takım gayretlerin olduğunu görmekteyiz.” dedi.

“Ciddi tahribatlar söz konusu”

Bölgedeki mevcut tarihi eserlerin tahrip edildiğini ifade eden Engin Beksaç sözlerine şöyle devam etti: “Tarihi eserlerin tanıtılmasının yanı sıra, farklı çalışmalarda yapılmalı. Elimizde bulunan tarihi eserlerimiz yok oluyor. Yayla’da bulunan bazı tarihi yapımızı çok kötü gördüm. Ciddi tahribatlar söz konusu. İtalyan Kalesi’nde durum aynı. Tahribatlarda büyüme söz konusu. Tarihi eserler anlamında ciddi bir potansiyele sahibiz ama yeteri kadar korunmuyor. Korunma çabasının artırılması lazım.”

“Tahribatın engellenmesi konusunda

planlı ve programlı şekilde hareket edilmeli”

“Yaşanan tahribatın önüne nasıl geçilebilir?” şeklindeki soruya cevap veren Beksaç, sözlerini şöyle tamamladı: “Edirne Milletvekili Fatma Aksal, bu konuda yakından ilgileniyor. Fakat, organizasyon yok. Tahribatın engellenmesi konusunda planlı ve programlı şekilde hareket edilmeli. İşi bilen kişilerin etrafında bir yapılanmanın olması lazım. Ama halen bireysel hareket ediliyor. Herkes kendisi bir şeyler yapmak istiyor ama sonuca ulaşılmıyor. Herkes birlikte hareket ederse, ilerleme kat edilebilir.”

(Haber: Nilüfer Çelik -Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —