Tarih: 03.06.2019 10:20

Başarıya Ödül!

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Robotrak Yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirerek, destek sözü verdi.

Robotrak 2019 ve Trakya Kalkınma Ajansı ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Bir Fikrim Var" projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda İpsala Şehit Er Mustafa Aydın MTAL öğrencileri katılarak derece elde öğrencilere ödül verildi.

Bu sene projelerde derece alarak  üstün başarı gösteren Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerine İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar tarafından  tablet bilgisayar hediye edilerek öğrenciler ödüllendirildi.

İpsala Kaymakamı Aslantatar, İlçe Milli Eğitimiz Müdürü Salih Mehmet Engin'i ve proje ekibini makamında kabul ederek  proje çalışmalarına her daim maddi ve manevi desteklerini sürdüreceğini söyledi.  Öğrenciler İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar'a göstermiş olduğu ilgi ve takdirlerinden dolayı teşekkür ettiler.

BİR FİKRİM VAR

Bir fikrim var projesi kapsamında ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesinin hedeflendiği yarışmaya toplam 173 proje başvurdu. Ön elemede proje sayısı ilk olarak 103'e, daha sonraki elemede 50'ye, üçüncü elemede ise 8'e düşürüldü.

Finale Kalan Okullarımız ve Projeleri:

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi - Trak Yürüyüş Rotası

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi - Güneş Enerjisi İle Çalışabilen İnternetten Kontrollü Evcil Hayvan Kulübesi

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi -Atık Deyip Geçme

Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi - Yaşam Kafesi

Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol MTAL -Sıfır Atık İle Akıllı Tarım

İpsala Şehit Er Mustafa Aydın MTAL -Bilgi Şarj İstasyonu

Uzunköprü Mimar Muslihiddin MTAL - Zümrüd-ü Anka İha Modeli

Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi - Karekod Uygulamasıyla Otobüs Duraklarında Kitap Okuma

Yapılan değerlendirmeler sonucunda "Bilgi Şarj İstasyonu" projemiz finalde 7. olarak ilçemizi başarı ile temsil etmiştir.

 Proje 1000 TL proje desteği ödülü kazandı.

ROBOTRAK 2019

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Robot 19 yarışmasının bu yıl 5´ncisi gerçekleştirildi. Aynı zamanda öğrencilerin teknolojik anlamda yaptığı projeleri de sergilediği yarışmaya bu yıl minikler kategorisi de eklendi. 7 kategoride gerçekleştirilen yarışmada toplam 350 proje başvururken öğrenciler dereceye girmek için ter döktü. 

İlçemiz Şehit Er Mustafa Aydın MTAL serbest kategoride katılmış olduğu yarışmada "Bilgi Şarj İstasyonu" proje 2. olmuştur. Dereceye giren proje  1000 TL ödül kazandı. Ayrıca proje takımı katılım belgesi ve başarı belgesi elde etti.

Göstermiş olduğumuz bu başarılardan dolayı İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, öğrencilere tablet bilgisayar hediye ederek öğrencileri ödüllendirmiştir. Proje çalışmalarına her daim maddi ve manevi desteklerini sürdüreceğini söyleyen Sn. Kaymakamımız Enis Aslantatar'a teşekkür ettiler. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —