Tarih: 05.10.2020 09:03

Balıklar Yeni Yaşam Alanlarında

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamlığı ve İpsala Belediye personellerinin ortak çalışmalarıyla, ilçemizin sulama menfezlerinde suların çekilmesiyle sıkışan yavru balıklar, ekiplerin yoğun ve yorucu çalışmaları neticesinde sıkıştıkları yerden kurtarılmış ve yeni yaşam ortaml

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör Başkanlığında gerçekleşen toplantı sonucunda İstanbul Üniversitesi İstanbul Su Bilimleri Fakültesinden Doç.Dr. Özcan Gaygusuz’ un önerileriyle çeltik tarlalarını sulayan kanallarda kalan canlı balıkların toplanarak Meriç nehri gölet, baraj veya diğer doğal alanlarına bırakılması doğal servetin boşa gitmesinin önlenmesi amacıyla bir çalışma başlatıldı.

Toplanacak olan balıklardan özellikle ekonomik değeri olan sazan balığı, yayın balığı, turna balığı, sudak balığı, Tatlısu levreği balığı ve diğer ekonomik balıkların kamu veya özel sektöre ait akua kültür işletmelerinde bakıma alınması da ülke ve yöre ekonomisine katkı sağlaması kararları alınmıştır.

Toplantı sonucu İpsala İlçe Tarım Müdürlüğü ve İpsala Belediye personellerinin ortak çalışmalarıyla ilçemizin sulama menfezlerinde suların çekilmesiyle sıkışan yavru balıklar ekiplerin yoğun ve yorucu çalışmaları neticesinde sıkıştıkları yerden kurtarılmış ve yeni yaşam ortamlarına bırakılmıştır.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesinden Doç.Dr. Özcan Gaygusuz’un önerileriyle gerçekleştirilen planlama ve çalışmalara İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve İlçe Tarım Müdürü Olcay Karbuz, İpsala Merkez Mahalle Muhtarı Aydın Ediz, İpsala Belediye Personeli Damla Kaçmaz, İpsala DSİ Ziraat Mühendisi Hüseyin Ayaz, İpsala İlçe Tarım Personeli Sayın Mehmet Başaran, iştirak ettiler.
Kaymakamımız, yapılan çalışmaların aynı titizlik ile tüm menfez ve kanallarda devam edeceğini açıklamasını yaptı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —