Tarih: 04.10.2017 18:11

Balcılar: “Yağışların çeltiğe zararı bulunmuyor”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; yağışların çeltiğe etkisi ve hasat dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; yağışların çeltiğe etkisi ve hasat dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Çeltik ürününü yüzde 10’u hasat edilebildi”

Çeltik hasadının yapılmaya başlandığının altını çizerek, sözlerine başlayan Balcılar, şunları söyledi: “Çeltik ekimleri yapıldıktan sonra havaların soğuk gitmesi nedeniyle, ürün çok fazla gelişmedi. Bundan ötürü de, hasat gecikti. Geçmiş yıllarda, 135 günde biçilen çeltikler, bu yıl 145150 gün arasında biçilecek. Çünkü çeltikler daha olgunlaşmadı. Ancak, şuanda da, yağışların başlaması nedeniyle, hasatta gecikme yaşanıyor. İpsala Bölgesi’nde 210 bin çeltik var ve bu ürünün sadece yüzde 10’u hasat edilebildi. Tarlalarda halen ürünün yüzde 90’ı duruyor. Üreticiler olarak, havaların açmasını bekliyoruz. Havaların açmasıyla birlikte hasatta devam edecektir. Şuanda yağışların çeltiğe çok fazla bir zararı bulunmuyor.”

“Bu yıl, tarlada ürünlerde ve fiyatta güzel durumda”

Geçen hafta içerisinde İpsala’da, TMO Genel Müdür Yardımcısı’nın katıldığı bir toplantının gerçekleştirildiğini hatırlatan Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “TMO yetkilileri, hasadın yüzde 40-yüzde 50 seviyesine çıkmasını ve fiyatlarında, kendi kendini regüle etmesini bekliyorlar. Şuanda, herhangi bir şekilde piyasaya müdahale etme durumları söz konusu değil. Hasat ilerledikçe de, fiyatların istenen seviyeye oturacağı görüşündeler. Üreticiye her zaman olduğu gibi yine sahip çıkıyorlar. Bu yıl, tarlada ürünlerde ve fiyatta güzel durumda. Şuanda, üreticinin herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor. Allah yeter ki, tarladan ürünleri toplamak nasip etsin.”

(Nilüfer Çelik)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —