Tarih: 22.03.2019 14:29

Balcılar, üreticinin sorunlarını Şentop’a anlattı

Facebook Twitter Linked-in

“Mustafa Şentop’a, üreticinin yaşadığı sorunları anlattık”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a İpsala ziyaretinde, üreticinin yaşadığı sorunları anlatma fırsatı bulduğunu belirtti.

“Mustafa Şentop’a, üreticinin yaşadığı sorunları anlattık”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un İpsala’ya yaptığı ziyarette, üreticinin durumunu anlatma fırsatı bulduğunu belirten Balcılar, şunları söyledi: Mustafa Şentop’a, üreticinin yaşadığı sorunları anlattık. Kendisi bölgemizin insanı olması nedeniyle, ondan başka sığınacak ve derdimizi anlatacak biri olmadığını söyledik. Üretici olarak, geçen yıl bin 700 liraya aldığımız gübre, bu yıl 2 bin 800 lira olduğunu görmekteyiz. İlaç fiyatı geçen yıl 70 lira iken, bu yıl 120 lira oldu. Elektriğe yüzde 72 zam geldi. Girdi maliyetlerinin çok arttığını anlattık. Üretici olarak, elde ettiğimiz ürününün para yapmadığını söyledik. Bu konuda, üreticiye yardımcı olmalarını istedik. Sayın Mustafa Şentop’ta, üreticinin durumuyla ilgili konuyu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’yla görüşeceğini bizimle paylaştı. ”

“Üretici, kara kara düşünüyor”

“Üretici olarak, beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl, ekiliş anlamında herhangi bir değişikliğin yaşanacağını düşünmüyorum. İpsala Bölgesi’nde çeltik ekimi yapılacak alan 210 bin dekardır. 1 Nisan’dan sonra tarlalarda çalışmalar başlayacak. Daha sonra da, gübre, ilaç ve diğer girdilerle ilgili harcamalarımız başlar. Şuanda, girdiler ateş pahası oldu. Elimizdeki sermaye şuanda, buna cevap vermiyor. Üreticiler, faiz oranları yüksek olması nedeniyle, bankalardan kredi alamıyorlar. Ekim yapmak için gerekli olan gübre, ilaç ve diğer girdileri nasıl karşılayacağını üretici kara kara düşünüyor.”

(Haber: Deniz ÇİLGündemsaros)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —