Tarih: 20.10.2017 17:14

Balcılar: Bundan iyisi can sağlığı

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, bölgedeki çeltik hasadının yüzde 70'inin tamamlandığını dile getirerek, bu yıl verim ve kalitede sorun olmadığına dikkat çekti.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, bölgedeki çeltik hasadının yüzde 70'inin tamamlandığını dile getirerek, bu yıl verim ve kalitede sorun olmadığına dikkat çekti.

Balcılar, bölgedeki çeltik hasadının son derece iyi bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, ekili ürünün yaklaşık yüzde 70'inin hasat edildiğini, geri kalan yüzde 30'luk bölümün de yakın bir süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Üretici olarak fiyatlardan memnun olduklarını belirten Sedat Balcılar"Şuanda fiyatlar iyi seyrediyor. Verim ve kaliteye baktığımızda da, geçen yılın bir kademe daha üzerinde diyebiliriz. Dönümde ortalama 750 kilo verim var. Randımanlarda da herhangi bir sorun yok. Bu yıl her şey dört dörtlük şekilde devam ediyor. Bundan iyisi can sağlığı." dedi.

"Toplantılar piyasaya olumlu yönde yansıdı"

TMO yetkililerinin İpsala'da yaptığı toplantı ve toplantı öncesinde, TMO Genel Müdürlüğü'nde tüm üreticilerin katıldığı toplantının, faydalı olduğuna da değinen Balcılar"Bu toplantılar piyasaya olumlu yönde yansıdı. TMO, şuanda üretici için fiyatlara müdahale etmedi. TMO Genel Müdürlüğü'nde verilen sözler tutuldu. Bu fiyat durumu, üreticiden değil, tüccarın kendisinden kaynaklanıyor. Tüccarlar rekabete girince fiyatlar da üretici açısından olumlu oluyor." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —