Tarih: 04.08.2021 08:58

“Ateşle Şaka Olmaz”

Facebook Twitter Linked-in

Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, ülkenin mücadele ettiği yangın olaylarından duyduğu üzüntüyü paylaşırken, ağaca, ormana, yeşile önem verip duyarlı olunmasını istedi…

Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI 
Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, ülkenin mücadele ettiği yangın olaylarından duyduğu üzüntüyü paylaştı. Ağaca, ormana, yeşile önem verip duyarlı olunmasını isteyen Erken, "Ateşle şaka olmaz" dedi. 
Ülkedeki yangın toplumu derinden yaralamaya devam ediyor. Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, "Ciğerimiz yanıyor" diyerek şu açıklamayı yaptı:
"CİĞERİMİZ YANIYOR"
"Ciğerimiz yanıyor. Ülkemizde çok büyük belirli bölgelerde yangınlar devam ediyor. Biz bu anlamda bir an önce söndürülmesi ve tekrar eski yangınsız günlere dönülmesini temenni ediyoruz. İlimizde de bildiğiniz gibi son dönemlerde aşırı sıcaklar var. En çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de meralara salınan hayvanları otlatan kişilerin ateş yakmaması, izmarit atmaması. Bir de son günlerde balya işi çok yapılıyor. Balya taşımacılığı yaparken ve balya bağlarken buğday anızlarımızın da sigara ve izmarit atılmaması bunlara dikkat edilmesini istiyorum. Muhtarlarımızın ve kooperatif başkanlarımızın da bu konularda uyarıda bulunmasını uygun görüyorum. Sayın Valimizde bu konuda tedbir alınması için kentteki ormanların giriş çıkışlarına bir ay durdurmuştur. 
"YANGIN FELAKETTİR"
Yangın felakettir. Her zaman üretimimize zarar veren bir yangındır. Bu anlamda söylenecek söz bulamıyorum. Üzüntüm büyük. İnşallah bir an önce söndürülür. Bu konuda mücadele eden itfaiyeci kardeşlerimize de, yangında vefat eden arkadaşlarımıza da baş sağlığı diliyorum. Umut ediyorum bu günlerde aşılır.
"TOPYEKÜN DUYARLI OLMALIYIZ"
Turizm sezonu şu an, araçlarda sigara içiliyor ve arabadan atılıyor, yol kenarlarında piknikler yapılıyor tabi mangal yakanlar da ateş ile uğraşıyor. Bu konuda çok dikkatli olunması, yol güzergahlarında sigara içilip atılmaması, cam şişelerin atılmaması, özellikle de kıraç bölgelerde cam şişelerin mercek yapmasından kaynaklanıyor. 45 derece bir sıcakta cam kırıklarından da yangın çıktığı söyleniyor. Biz vatandaşlar dikkat etmek zorundayız. Topyekün halkça, milletçe, ülkece ateşe karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Sigara ve mangal gibi yangın çıkaracak şeylere dikkat etmek gerekiyor. Ateşle şaka olmaz.”Hudut




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —