Tarih: 04.03.2019 15:02

Aslantatar,”İpsala’da Ceviz Ormanları Kuracağız”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Ziraat Odası ve İpsala Halk Eğitimi Merkezi (ASO) Akşam ve Sanat Okulu’nun iş birliğinde gerçekleştirilen Ceviz Yetiştiriciliği kursunun belge töreninde konuşan Aslantatar,” Bizim de kafamızda bir proje var eğer yapabilirsek Ceviz Ormanları yapabil

İpsala Ziraat Odası ve İpsala Halk Eğitimi Merkezi (ASO) Akşam ve Sanat Okulu’nun iş birliğinde gerçekleştirilen Ceviz Yetiştiriciliği kursu sona erdi.

Belge törenine İpsala Kaymakamı Enis Aslatatar, İpsala  TZOB yönetim kurulu üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdür V. Fethi Kaymaz, İpsala Halk Eğitimi Merkezi (ASO)Müdürü Çağdaş Çelik, Kurs öğreticileri Ziraat Mühendisi Soner Bahçe ve Turgut Durak ile kursiyerler katıldı.

ALANTATAR:”İPSALA’DA CEVİZ ORMANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”

Belge töreni öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren İpsala Kaymakamı Enis Aslan Tatar, ceviz yetiştiriciliğinin en kolay üretim olduğuna dikkat çekerek sözlerine şunları kaydetti.

“ Türkiye’de en rahat en sıkıntısız iş. En problemsiz iş. arazisi varsa kişinin ceviz yetiştirmeli. Hiç bir şey yapmıyorsunuz. Üretici kapınıza kadar geliyor cevizinizi alıyor. İlk başta biraz emek lazım. Arazi varsa bunu değerlendirmek lazım. Halk Eğitimi Merkezi, İlçe Tarım ve Ziraat Odası bu konuda desteklerini veriyor. Bizim de kafamızda bir proje var eğer yapabilirsek Ceviz Ormanları yapabilirsek… İnşallah Nisan ayında Ceviz Ormanlarına başlayacağız. 10 yıl 15 yıl sonra millet bundan ekmek yesin. Anlaşma sağlanırsa inşallah bunu İpsala’da hayata geçireceğiz. Bunlar zor işlerde değil. Olursa birçok kişi bundan ekmek yiyecek”

DARCAN: “ BİZ SİZE BAŞKANLIK DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Daha sonra İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Darcan, konuşmasında kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek güzel bir kurs dönemi geçirdiklerini ve kursiyerlerinde memnun kaldıklarını umut ettiğini belirtti ve “ biz sizin için burada varız, yaşadığınız her türlü sorun ve sıkıntı konusunda odamıza başvuruda bulunabilirsiniz. Biz size başkanlık değil hizmet için geldik. Kapımız her zaman sizlere açık. Kapıyı çalmadan girebilirsiniz bir çay içmeye uğrayın, yine uğrayın” diye konuştu.

TURGUT VE SONER ARKADAŞIMIZ BİZİM DE İPSALA İÇİN DE BİR ŞANS

Kursiyerler adına konuşan kursiyer Nezir Pekcanlı faydalı bir kurs geçirdiklerini ifade ederek;

“ Kurs süresince ziraat mühendislerimiz bize canla başla yardımcı oldular. Daha doğrusu bilgi sahibi olmamızı sağladılar. Turgut ve Soner arkadaşımız bizim içinde  İpsala için de bir şans. Diğer zamanlarda da ne aman arasak, buğdayda, Ayçeğinde çeltikte her konuda yardımcı oluyorlar. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Aynı zamanda bizlere bahçelerini açan Karaağaç köyünden kursiyer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdür V. Fethi Kaymaz ve İpsala Halk Eğitimi Merkezi (ASO)Müdürü Çağdaş Çelik’te kısa birer konuşma gerçekleştirerek bu konuda gereken her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.

İpsala Ziraat Odası ve İpsala Halk Eğitimi Merkezi (ASO) Akşam ve Sanat Okulu’nun iş birliğinde gerçekleştirilen Ceviz Yetiştiriciliği kursunun ilki konuşmaların ardından belge töreni ile son buldu. 

Protokol üyeleri kursiyerlere sırası ile belgelerini teslim etmesi sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile belge töreni sona erdi. 26 kursiyer belge aldı.(Yeni Gazete-Cemile Liman)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —