Tarih: 13.03.2020 13:59

Aslantatar, İstiklal Marşı Milletimize İlham Kaynağı Olmuştur”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar,12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, yayımladığı mesajda, “Bundan 99 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde anlatmış, en zor ve çetin dönemlerde milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin hür ve bağımsız yaşama sevdasından taviz vermeden yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş Milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ’nün 99. Yıl dönümü vesilesi ile bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan İstiklal Marşı’ mızı bizlere hediye eden “Milli Şairimiz” Mehmet Akif ERSOY’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —