Tarih: 04.12.2019 09:05

Aslantatar, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar,3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aslantatar, mesajında, ”Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturmak için önemli bir tarihtir.

Engelli olmak demek, sadece engeli bulunan kişilerle ve onların yakınlarıyla ilgili bir sorun olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımız, toplumumuzdaki bütün bireyler gibi hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Toplum olarak bizlere düşen görev de ön yargılardan kurtularak engelli vatandaşlarımız için istihdam olanaklarını arttırmak, onlara güvenli bir gelecek sunmak, yaşam şartlarını ve bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşam kalitelerini arttırmaktır.

Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, STK’lar ve belediyeler çeşitli çalışmalar yürütmektedir, birçok proje hazırlamaktadır. Ancak kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları yanında toplumun da bir bütün olarak konuya göstereceği hassasiyet çok önemlidir. Engelli vatandaşların hiçbir zorluğun esiri olmaması, bir kenarda beklememeleri ve mücadelelerine devam etmeleri, hepimizin gayretiyle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü" kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yanlarında olduğumuzu belirterek, fedakâr aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmesini diliyorum.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli bireylerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler; selam ve sevgilerimi sunarım”dedi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —