Tarih: 18.10.2018 09:32

Araziler Kapışıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Mehmet Kerman,9270 dönüm sulu arazi ile 205 dönüm kuru mahsul arazinin ihaleye çıkarıldığını ihalenin kıran kırana geçtiğini söyledi.

İpsala Belediyesinin 9.400 dekar çeltik arazisi dün yapılan açık arttırma ile ihale edilerek yeni sahiplerine kavuştu.

 İpsala Belediye Düğün Salonunda yapılan yaklaşık 200 çeltik üreticisinin katıldığı tarla ihalesinin ilk dosyasını en yaşlı çeltik üreticisi Mustafa Öden tarafından çekilerek başladı. Çeltik arazileri dekarı 580 lira ile 1200 lira arasında kiralandı.

Çeltik üreticileri  dekarı 580 liradan ihaleye çıkan araziler için kıran kırana mücadele ettiler. Araziler 585 lira ile bin lira arasında gelecek sezon için üreticilere kiralandı.

Kiralanan arazilerin paralarının %25’i salonda Banka memurları tarafından sayılarak teslim alındı. İhale sonunda açıklamalarda bulunan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İhalenin yaklaşık 4-4,5 saat sürdüğünü kaydederek şunları kaydetti: “Üreticilerimiz tarafından yoğun ilgi gören çeltik arazilerimiz alan üreticilerimize hayırlı olsun. Bu sene çeltik hasadımız bitmek üzere ve güzel bir sezon geçiyor. Biz belediye olarak çeltik üreticilerimiz nasıl bizlere destek veriyorsa bizde onlara Türkiye’de ilk defa olarak bir belediye tarafından kurulan Lisanslı Depomuzu önümüzdeki günlerde çeltik üreticilerimiz hizmetine sunacağız.” İhale sonunda Banka memurları tarafından toplanan paralar kasalarla taşındı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —