Tarih: 05.08.2019 09:25

Aliş, ”İpsala’nın Kanalizasyon Çalışmaları İl Özel İdaresince Yapılacak”

Facebook Twitter Linked-in

İPSALA KÖYDES KANALİZASYON ÇALIŞMALARI İL ÖZEL İDARESİNCE YAPILACAK

CHP İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, Edirne İl Genel Meclisinin Ağustos Ayı toplantılarına başladıklarını kaydederek, İpsala ve Edirne’nin Diğer İlçelerinde bulunan Köylere yönelik birçok önemli kararlara imza atacaklarını söyledi.

İPSALA KÖYDES KANALİZASYON ÇALIŞMALARI İL ÖZEL İDARESİNCE YAPILACAK

İl Genel Meclis üyesi İsmail Aliş; İpsala, Uzunköprü, Meriç İlçelerinde İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerince uygulanacak KÖYDES kanalizasyon yapım ve onarım projelerinin İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Aliş şunları kaydetti: “Edirne İlimiz köylerinde altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla 2005 yılından bu yana KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) projeleri uygulanmakta olup finansmanı merkezi yönetim tarafından karşılanmaktadır. Merkezi yönetim tarafından İlimize tahsis edilen KÖYDES ödenekleri, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından tespit edilen altyapı yapım ve onarım projelerine göre ilçelerimize gönderilmekte projelerin iş ve işlemleri de ilçelerimizde yapılmaktadır.

Edirne İl Genel Meclisine getirilen yeni Komisyon raporu doğrultusunda yapılan oylama ile Uzunköprü, İpsala, Meriç İlçelerinde İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerince uygulanacak KÖYDES kanalizasyon yapım ve onarım projelerinin yapımında bedelinin üstlenilerek İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

İPSALA’NIN 6 KÖYÜNDE HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ BULUNUYOR

Aliş, Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonunca yapılan araştırmalarda ise İpsala’nın 6 Köyünde Hayvan Sulama Göleti mevcut olduğunu kaydetti.

Aliş sözlerine şöyle devam etti: “Komisyonumuzca yapılan araştırmada; İlimize bağlı Merkez’de 6, Enez’ de 2, Havsa’ da 4, İpsala’ da 6, Keşan’ da 4, Lalapaşa’ da 6, Meriç’ te 3, Uzunköprü’ de 10, Süloğlu’ da 1 olmak üzere toplamda 2019 yılında gölet yapılan köylerimizin sayısı 42 olarak tespit edilmiştir.

İpsala’nın Aliçopehlivan, Sarpdere, Küçükdoğanca, Sultanköy, Koyuntepe ve son olarak’ta Korucuköy’de Hayvan Sulama Göletleri mevcut olduğu ve bazı göletlerimizde temizleme yapılması gerektiği belirtilmiş olup bu konuda Komisyonumuz çalışmalarına devam edecektir.” Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —