Tarih: 20.09.2021 10:01

Akbaş, üretim sezonunu değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Yenikarpuzlu Kalkınma Kooperatif Başkanı Reşat Akbaş yaptığı açıklamada; çeltik hasadı ve fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Casanova cinsi çeltik dışındaki diğer ürünlerde verim iyi”

Bölgede başlayan çeltik hasadıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbaş“Üreticilerin büyük emekler sarf ederek ektiği çeltikte hasat dönemi başladı. Bölgemizde casanova cinsi çeltiklerde hastalık görüldüğü için verim çok iyi düzeyde değildi. Kaybımız, %80 civarındaydı. Bazı yerlerde biçilmeyecek kadar kötü durumda olanlar var. Ancak, diğer cins çeltiklerde verimimiz iyiydi. Kooperatife ait alanlarda yapılan ekimlerde dönüm başına 1 ton ürün alındı. Casanova cinsi ekim yapan üreticilerimiz sıkıntılı ama diğer cins çeltik ekimi yapanlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.” dedi.

“Beklentimizin altında kaldı”

Çeltik fiyatlarıyla ilgili konuşan Reşat Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiyatlar, beklentimizin altında kaldı. Geçen yıl kilogramı 6-6,5 TL bandında satılan çeltik, bu yıl 5 TL bandındadır. Geçen yıl 900 TL civarında olan gübre fiyatı, bu yıl 3 bin TL bandındadır. Girdi maliyetlerimiz, 3 kat arttı ama gelir azaldı. Üreticinin kâr marjı düştü. Bundan ötürü de, çeltik üreticisi fiyatlardan memnun değil. Umarız, fiyatlar açıklananın altına düşmez. Bölgede su sıkıntısı yaşanmadı ve her şeye rağmen güzel bir sezon geçerdik.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —