Tarih: 21.02.2017 10:12

AK Parti ?EVET? İçin Toplandı.

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Edirne’deki ilk evet toplantısını cumartesi günü DSİ sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltı ile gerçekleştirdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe beraberinde Ak Parti il ve ilçe kurucu üyeleri, Ak Parti İl genel meclis üyeleri, Ak Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Fatma Aksal, Ak Parti İl başkan yardımcısı ve siyasi hukuki işler başkanı Müjdat Kahve, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Ak Partili belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İpsala kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve yönetimi, Ak Partili ilçe, belde belediye başkanları ve muhtarların katılımında saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.  

GİRGİN,”TÜM KIRGINLIKLARIMIZI ERTELİYORUZ”

Kahvaltılı program, konuşmaların öncesinde “Kararımız Evet” isimli slayt gösterimi ile devam etti. Büyük alkış alan slayt sunumunun ardından ilk olarak kürsüye Ak Parti İpsala İlçe Başkanı Turan Girgin açılış ve hoş geldin konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Girgin, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında tüm AK Partililere “Bu kahvaltının birazda sebebi tüm kırgınlıkları bir kenara bırakmaktır. Eğer bırakamıyorsak içimizdeki tüm kırgınlıklarımızı 16 Nisan’a kadar derin dondurucuya kaldıralım” mesajını verdikten sonra seçilme yaşının 25 yaşından 18 yaşına inmesi konusunda doğru bir karar olduğunu ve genç neslin ülkeye katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu ifade ederek ak partililere seçim çalışmalarında kullanacakları sandık ve seçmen sayıları hakkında bilgi aktardı.

İlçe başkanı Turan Girgin’in konuşmasının ardından sırası ile İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Karpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Ak Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Recai Koçaslı kısa birer konuşma gerçekleştirerek partililere seslendi.

Protokol konuşmalarının ardından programa konuşmacı olarak davet edilen AKP Edirne il başkan yardımcısı Müjdat Kahve değiştirilmesi planlanan 18 maddeyi partililere tek tek okuyarak yorumladı.

AKMEŞE,”BİRBİRİMİZE SIKI SIKI SARILALIM”

Kahve’nin sunumunun ardından son olarak konuşmacı olarak kürsüye Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe geldi.

Akmeşe yaptığı konuşmasında “ Güçlü bir iktidar var Türkiye’de. Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhur başkanlığında Sayın Binali Yıldırım’ın başbakanlığında  14 senedir bu memleketi yöneten güçlü bir iktidar var. Buda tabi bazılarının hoşuna gitmiyor. Özellikle dış güçlerin. Bu devletin bu millete yatırımları eksik olmadı. Osman gazi köprüsü var, yavuz sultan selim köprüsü, Marmara bitti, üçüncü hava limanı devam etmekte. Bide şuna bakma lazım saydığım bütün bu yatırımlarda hani bu hükümet sistemine hayır diyenler var ya o arkadaşların hepsi bunlara da hayır dediler. Niye hayır dediklerine bakmak lazım bu hizmetler bu millete yapılmıyor mu? Biz uzaylılar yapmıyoruz bu hizmetleri. Mutlaka geçmişsinizdir yapılan boğaz köprüsünden.  Sizlere son olarak şunları söylemek istiyorum; ilçe başkanımızın da söylediği gibi kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım. Birbirimize sıkı sıkı sarılalım çünkü bu süreç buna ihtiyacımız var. 16 Nisan’da referanduma, halk oylamasına gideceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onaylayacağız. Anayasa değişiklik paketini onaylayacağız. Bizler İpsala’da güçlü bir sesle bu anayasa değişikliğine bir evet çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kararımız Evet ” isimli kahvaltılı toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde sona erdi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —