Tarih: 28.10.2019 08:57

96.Yıllık Cumhuriyet Coşkusu…

Facebook Twitter Linked-in

Yaşasın Cumhuriyet!

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları, bugün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak.

İpsala Kaymakamlığı’nın hazırladığı programa göre; Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl kutlamaları, bugün çelenk sunma töreni ile başlayacak.

Saat 13.00'te, Atatürk Anıtı önüne, İpsala Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İpsala Belediye Başkanlığı tarafından sunulacak çelenklerin ardından, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

29 Ekim'de yapılacak tören...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlama programı, 29 Ekim 2019 Salı günü, saat 10.00'da, Kaymakam Enis Aslantatar, tarafından, Kaymakamlık Makamı’nda tebriklerin kabulü ile başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ise Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından, törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması ile başlayacak. Saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılanların tümünün katılımı ile önce saygı duruşunda bulunulacak, daha sonra İstiklal Marşı söylenecek ve Türk Bayrağı göndere çekilecek.

Kutlama programı, Kaymakam Aslantatar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam edecek. Daha sonra Cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili olarak açılan şiir yarışmasında dereceye giren eserler okunacak. Öğrencilerin okuyacağı şiirlerden sonra yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

İpsala Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk’ün Cumhuriyeti ”adlı gösteri sunulacak. Program tören geçidi ile sona erecek.

Fener alayı da yapılacak

Öte yandan, İpsala Belediye Başkanlığı'nca, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, saat 20.00'de, Müftülük binası önünde toplanılarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü düzenlenecek.

Grup A/20 tarafından Cumhuriyet konseri verilecek ve havai fişek ile lazer gösterileri ile kutlamalar sona erecek. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —