Tarih: 10.12.2018 08:48

8,5 Tonluk İlaç Yardımı Gazze’ye Ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

2006 yılından bu yana bölgeye insani yardımını sürdüren ve Gazzelileri o tarihten bu yana yalnız bırakmayan Türk Kızılay, 8,5 tonluk ilaç yardımını da bölgeye ulaştırdı.

Daha önce de bölgedeki hastanelere ilaç sevk eden Türk Kızılay, İsrail ablukası nedeniyle ilaç sıkıntısı yaşayan Gazze’ye, hastaların tedavisi için 8,5 tonluk 2 konteyner ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’na teslim edilen tıbbi yardım yaşanan ilaç sıkıntısını hafifletmeye yardımcı olacak. İlaç yardımının yanı sıra gıda ve giyim yardımı da yapan Kızılay, bölgeye kazandıracağı Afet ve Lojistik Merkezi’nin de inşaatının tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

“Gazze’deki hastanelerin en az 6 aylık ihtiyacını karşılamış olduk”

İlaç ve tıbbi malzemelerin Gazze’de tesliminde bulunan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Türkiye’den gönderdiğimiz ve gerekli izin süreçlerinin tamamlanması süresince Batı Şeria’nın Nablus şehrindeki Filistin Kızılayı’na ait depoda tutulan ilaçlar tırlara yüklenerek Gazze’ye ulaştırıldı. İlaçlarla, bölgedeki hastanelerin en az 6 aylık ihtiyacını karşılamış olduk. Daha öncede mayıs ayında Filistin Kızılayı’na 100 bin dolar değerinde ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunmuştuk. İlaç ve diğer yardımlarımız ihtiyaç kalmayana kadar devam edecek.” dedi.

Yetimlere Gıda ve Giyim Yardımı

Gazze’de El-Emel Yetimhanesi’ni de ziyaret ettiklerini belirten Kınık, burada kalan yetimlere gıda ve giyim yardımı yaptıklarını söyledi. Hollanda Diyanet Vakfının da bu anlamda destek verdiğini aktaran Kınık, eski binalarını yenileme, koruma altındaki yetimlere verilen hizmetin kalitesinin artırılması gibi çalışmalarla El-Emel Yetimhanesi’ne desteklerini sürdürdüklerini aktardı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —