Tarih: 11.10.2017 14:47

43 Yıl Sonra Kıbrısta'lar!

Facebook Twitter Linked-in

Enezli gaziler, 43 yıl aradan sonra Kıbrıs topraklarında

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı ve Enezli Kıbrıs Gazileri Kıbrıs’ı ziyaret ettiler.

Enez Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve üç gece dört gün süren ziyarette, Girne, Lefkoşe ve Gazi Magusa şehirlerini kapsayan geziler düzenlendi. Başkan Bostancı ve Enezli gaziler, düzenlenen gezilerde Boğaz Şehitliği ile Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

Gözyaşlarına hâkim olamadılar

1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşamını kaybeden komutanlarını ve asker arkadaşlarının kabirlerini gören gaziler, hüzünlü anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadılar. Abdullah Bostancı ve gazilerimiz, şehitlerimiz için kabirleri başında dualar okudular. Gaziler, üç gün süren ziyarette, Kıbrıs’ın diğer bölgelerinde yer alan şehitlikler, Kıbrıs Barış Harekâtı boyunca bizzat kendilerinin de yer aldığı çatışma alanlarını, Beş Parmak Dağlarının tepesindeki savaş günlerinden kalma hala oraya nasıl çıktığı muamma olan Türk tankını, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının katledildiği şu anki Kıbrıs Barbarlık Müzesi’ni, Makarios’un avukatı aynı zamanda silah tüccarı eli kanlı Türk düşmanı İtalyan Paulo Paulides’in Mavi Köşk’ünü görme fırsatını buldular.

Kiraz Festivaline katıldılar

Bostancı ve gaziler, Kıbrıs’ta geleneksel olarak düzenlenen Girne Zeytin Festivaline katıldılar. Yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçinin katıldığı festivalde renkli anlar yaşandı. Yaşayan tarih olan Gazilerimiz, festivale katılan yerli yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı oldular.

Cumhurbaşkanı ile buluştular

Kiraz Festivali’nin ilk akşamında açılan sergilere katılan Abdullah Bostancı ve gaziler, K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, K.K.T.C. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördüile buluştular. Bostancı ve gaziler, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde ağırlandılar ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı günlerinde yaşananlarla ilgili sohbetler ettiler.

Teşekkürlerini dile getirdiler

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı ve tüm gaziler, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz’e ve emeği geçen tüm kurum, kuruluş ile şahıslara teşekkürlerini dile getirdiler. Bostancı ve gaziler, THY’nin akşam 19.00 uçağı ile Türkiye’ye dönüş yaptılar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —