2019 yılında Gıda İhtisas OSB?de üretim başlayacak.

2019 yılında Gıda İhtisas OSB?de üretim başlayacak.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Gıda İhtisas OSB?nin 2019 yılında üretim yapan bir yer haline geleceğini söyledi.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Gıda İhtisas OSB’nin 2019 yılında üretim yapan bir yer haline geleceğini söyledi.

Keşan’a kurulması için çalışma başlatılan ve geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelen yetkililerin yer çalışması yaptığı Gıda İhtisas OSB’de, çalışmalar son hızla sürüyor.

OSB ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan kurulacak Gıda İhtisas OSB’nin Marmara bölgesinde tek olduğunu belirterek; “Keşan bölgesinde kurulacak olan OSB’nin adı Gıda İhtisas OSB olduğuna hemfikiriz. Marmara Bölgesi’nde 20’ye yakın OSB var ama bunların hepsi sanayi Organize bölgeleri. Ama Keşan’da kurulacak olan Gıda İhtisas OSB olacak. Geçtiğimiz Aralık ayında hazırladığımız rapor doğrultusunda bölgemize gıda İhtisas OSB kurulması konusunda kamuoyu ile hemfikir oluşturduk. Bu hemfikir doğrultusunda Vergi Ödül Töreni’ne Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık bey katıldı.  Fikri Işık bakanımız da ‘Bu iş hayırlı olsun’ dedi. Buna hepimiz şahit olduk. Keşan’da yeni bir dönem başladı.  Şimdi bu OSB’nin o gün ‘Hayırlı olsun’ denmesinden sonra bu işin takibi söz konusu.” dedi.

“Yerle ilgili olumlu bir rapor hazırlandı”

OSB’nin kurulması için ilk çalışmanın Yer İnceleme Komisyonu tarafından yapıldığını aktaran Helvacıoğlu; “Birinci ayak Yer İnceleme Komisyonu. Yeri İnceleme Komisyonu olarak Keşan’a geldiler. Olumlu bir rapor hazırlandı. İkinci olumlu raporu hazırlamak üzere 1-1,5 ay içersinde tekrar gelecekler.  Ondan sonra ÇED Komisyonu oluşacak. Bölgenin doğaya zararlı olup olmadığı, bölgenin tarım arazisi olup olmadığı, mera arazisi olup olmadığı konusundaki bilgilerine tekrar çalışacaklar. Daha sonra da tüzel kişiliğe kavuşacak. Bu da yılın 2. Yarısında olacak gibi gözüküyor. Yani Keşan belediyesi, Keşan Kaymakamlığı, Edirne Valililiği, Keşan TSO gibi OSB  Bölgesi resmi kimliğine kavuşacak. Bu resmi kimliğine kavuştuktan sonra çalışmalar başlayacak ve yer tapusu bu tüzel kişiliğe geçecek. Tapu geçtikten sonra parseller başlayacak, inşaat ihaleye çıkacak. Parsel parsel altyapı oluşturulacak. Ondan sonra fabrikalara görücüye çıkacak arazimiz.” şeklinde konuştu.

“Trakya’da olan tüm OSB’lerden daha hızlı dolacağını şimdiden söyleyebilirim”

Keşan’daki OSB’nin gıda üzerine olmasıyla birlikte en hızlı dolan OSB’lerden biri olacağını vurgulayan MustafaHelvacıoğlu, şunları söyledi: “Ben şunun altını çizmek istiyorum. Gıda İhtisas OSB olması nedeniyle,  Marmara’da tek olması nedeniyle en hızlı dolacak OSB’lerden biri olduğunu düşünüyorum. Yani çeltik fabrikası, yağ fabrikası, un fabrikası, bisküvi fabrikası, meyve işleme fabrikası, ambalaj fabrikası, mandıralar, et ve süt işleme tesisleri, buzhaneler gibi birçok fabrikanın bölgemize geleceğini düşünüyorum. Hem Balkanlara yakınlığı hem Avrupa’ya yakınlığı hem de şehrimizin içinde olması, Trakya’da olan tüm OSB’lerden daha hızlı dolacağını şimdiden söyleyebilirim. Çünkü altyapısı anlamında, şehre uzaklığı anlamında, doğalgaza erişimi anlamında ve insan kaynakları anlamında bölgemiz bu konuda yeterli.”

“Yeniceçiftlik’teki ret kararları, bu sefer burada olmayacağını düşünüyorum”

Paşayiğit bölgesinin OSB’ye en uygun yer olduğunu da vurgulayan Helvacıoğlu; şöyle konuştu: “Daha önceden yaşadığımız Yeniceçiftlik’teki ret kararları, bu sefer burada olmayacağını düşünüyorum. Çünkü şartlar buna göre oluşturuldu. Paşayiğit Bölgesinde oluşturulacak olan OSB’nin, olmazsa bir başka yerde olma ihtimali de yok. Tek seçeneğimiz Paşayiğit bölgesi. Çünkü başka yerde bu kadar büyük bir hazine alanımız yok. Ya Paşayiğit bölgesinde olacak ya da olmayacak.

Yarınlarda istemeyen gruplar olur ise, bunun da hazırlığı ve tedbiri alınmış durumda. Çünkü oranın şartlara uygun olduğunu bilerek Valilik de Bakanlık da ona göre hazırlık yapıyor.  Olumsuzluk görünmüyor. Ama buna yer seçim komisyonu karar verecek. Bu bizim öngörümüz. Şu andaki konuşmalarım bizim öngörümüz. Tamamen bu Keşan TSO’nun bilgi demecidir. Ama kesin kararı bakanlık verecek.”

“3-4 yıllık bir serüven bizi bekliyor”

Vali Dursun Ali Şahin’in başkanlığında çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Mustafa Helvacıoğlu“Vali beyin başkanlığında bölge OSB kurulması için çalışmalar şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu hızla giderse, 2019-2020’de bölge olarak OSB’nin üretim aşamasına geçtiğini görebiliriz. Yani 3-4 yıllık bir serüven bizi bekliyor. İnşallah bu yolculuğumuzu iyi kullanırız. Bu süreci iyi kullanırsak, bölgemiz 2020 yılında, Hamzadere’nin de bitmesi, Turizm planlarının yapılması, doğalgazın gelmesi ve OSB’nin bitmiş olmasıyla birlikte, Marmara’nın çekim merkezi olacağını ve bölgenin zenginleşeceğini göreceğiz. İstihdam konusunda sorunların çözüldüğünü göreceğiz. Önümüzdeki dönemlerde tarım, gıda, su ve enerjinin ne kadar kıymetli olduğunu düşünürsek, bizim tarımla ilgili, suyla ilgili, barajlarla ilgili, gıda OSB ile ilgili yaptığımız bu hazırlıklar, yarın geleceğimizin çok iyi olduğunu şimdiden söylemek istiyorum.”  dedi.

“Bürokrasi, siyaset, STK el ele olursa bu şehir hızla markalaşır”

OSB’nin kuruluş sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli konunun birlik beraberlik olduğunu ifade edenHelvacıoğlu“Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, birlik beraberlik. Eğer şehir marka olacaksa, bu herkesin birlik beraberlik içersinde hareket etmesiyle ve el ele verip ortak akıl oluşturmasıyla olacak. Beraber hareket ettiğimiz sürece önümüzde hiçbir engel olmaz. Bürokrasi, siyaset, STK el ele olursa bu şehir hızla markalaşır. Bölge çok zenginleşecek ama Keşan’da, Enez’de, İpsala’da yaşayacaklar zenginleşecek mi? Onun tedbirini de hep birlikte almalıyız. Bölge insanımız mı zenginleşecek, dış yatırımcı mı gelecek bunu tedbirini bölge insanı almalı.” şeklinde konuştu.

2020-2025 yılları arasında Keşan’ın nüfusunun 120 binlerin üzerinde olacağını öngörüyorum

OSB’nin gelmesiyle birlikte Keşan’dan göçün de önceleneceğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da şu anda OSB kurulmuş olsa, işçi sayısı sadece Keşan’dan yeterli olmayacak. Nereden alacağız bu işçiyi, dışarıdan göç alarak alacağız. Yani ben 2020-2025 yılları arasında Keşan’ın nüfusunun 120 binlerin üzerinde olacağını öngörüyorum.  %50’ye yakın bir nüfus artışımız olacağına inanıyorum. Çünkü istihdam geri dönecek, şehir nitelik kazanacak, tarım nitelik kazanacak, Gıda OSB katma değer üretecek, turizm şekillenecek, sağlık turizminin peşinde koşuyoruz. Yani geçiş noktası olan Keşan bölgesi 2020 ile 2025 arası çok önemli bir noktada olacaktır.”

 



İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Vali Sezer’den Edirnelilere Dolandırıcılık Uyarısı!

Edirne’ye kar uyarısı!

Valilik uyardı: Kış geri geliyor

İŞKUR Edirne’de 158 Personel Alımı Yapacak.

Yerli ve Milli Parti’de Mesut Ağırbasan güven tazeledi

Ediz Ün sessizliğini bozdu!

T.Ü. Akademisyenlerinin Desteği İle Organik Yakıtlı Kurutucu Geliştirildi

Ün İstifa Etti!

Üzen Kaza!

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Sevgili “Keşan OSB İçin Güçlü Adımlarla İlerliyoruz”

Keşan Belediyesinde neler oluyor?

“Haluk Levent Anıları” Yayımlandı

TMO ödemelere başladı

28 milyon 566 bin 154 TL destek ödemesi yapıldı.

Vatandaşlara Güneş Çarpması Uyarısı

Kırbıyık, TBMM Genel Sekreteri oldu

Dört ilçeye kaymakam ataması

Motokuryelikte yeni dönem…

Edirne’de 2025 yılı Mart ayında 545 konut satıldı

Doğum yardımına başvurular başladı

Özel,Yeniden Genel Başkan Seçildi.

Yağışlı hava devam

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

“Okuldan Spora ”Projesinin Şampiyonu Atatürk Ortaokulu Oldu.

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

Ergene Ovası Kuruyor:

KURTAR GÖREVİNİ MISIRLI'YA DEVRETTİ

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

Yatılı Hafızlık Kuran Kursunun Açılışı Törenle Yapıldı.

Meriç’te 24 saatlik kısıtlama nehrin su seviyesini artırdı

İpsala OSB’de sona gelindi

TMO ödemelere başladı

Köprü Mahallesi Yazlık Düğün Salonunun Temeli Atıldı.

Üzen Kaza!

Su İçin Bypass

28 milyon 566 bin 154 TL destek ödemesi yapıldı.

Siyaseti buluşturan düğün

İpsala'da Biçerdöver Denetimleri Yangın Riskine Karşı Sıkılaştırıldı.

Dallık Şenliği Yapıldı

İpsala’nın Plajı Var!

Meriç Nehri'nde Çiftçiler İçin İnceleme Yapıldı

Şehitlerimiz ve Güvenlikçilerimiz İçin Mevlit Okutuldu.

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı İpsala’yı ziyaret etti

İpsala TMO’da günlük hedef bin ton

“Bayram, hüzne dönüşmesin!”

Vatandaşlara Güneş Çarpması Uyarısı

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Ergene Ovası Kuruyor:

İpsala’da kültürel değerlere vefa

İpsala Kaymakamı Sevgili, Aliçopehlivan köyünü ziyaret etti

Kırbıyık, TBMM Genel Sekreteri oldu

Sarpdere Köyünün Altyapısı Yenileniyor.

TMO BUĞDAY ALIMINA BAŞLIYOR.

Murat Müldür’e Vergi Sıralamasında Yer Alması Nedeniyle Teşekkür Belgesi Verildi

Finalde Edirne'yi Temsil Etti.

Yükleniyor