Tarih: 16.07.2021 09:44

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

2016 yılında 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından başlatılan hain darbe girişiminin, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığıyla püskürtülmesinin 5. Yıldönümünde İpsala’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bundan 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 günü, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına verdiği mücadele ile geri püskürtüldü. Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile özgürlüğüne sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

2016 yılında 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından başlatılan hain darbe girişiminin, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığıyla püskürtülmesinin 5. Yıldönümünde İpsala’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İpsala İlçe Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, Hudut Tabur Komutanı Yb. Mehmet ÖZER, Belediye Başkan V. Gürel KALE, İlçe Jandarma Komutanı Veli KIZMAZ, İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü CENGİZ, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk ATALAY, Esetçe Belediye Başkanı Cemal DENİZ, AK Parti İlçe Başkanı Hakan İLKDOĞMUŞ, MHP İlçe Başkanı Mehmet ÖZÇİFTÇİ, İlçe Müftüsü Ahmet BAYRAKTAR’ın katılımlarıyla 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Demokrasi nöbeti ve Anma programı ilçemizde bulunan şehitlerimizin kabirlerinin ziyaret edilmesi ve ardından Alaca Mustafa Paşa Camii'nde İpsala İlçe müftülüğünce yapılan Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Anma Töreni saat:20:40 da İlçemiz Cumhuriyet Meydanı Alanında 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İpsala Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR tarafından yapılmasının ardından vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için Kuran Tilaveti okundu.

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Milletimize Sesleniş Konuşmaları sinevizyon aracılığı ile alanda bulunan herkes tarafından izlendi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmalarının akabinde 15 Temmuz Belgesel ve Videoları gösterime sunuldu.

İlçe Merkezi, Beldelerimiz ve Köylerimizdeki tüm camilerimizde saatler 00.13’ü gösterdiği zaman selalar okunarak akabinde dualar okunup Demokrasi Nöbeti tutulmaya başlandı.

Programa Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, Kıymetli Şehit Ailelerimiz ile Gazilerimiz, Protokol Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve İlçe Halkımız katıldılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —