Geçtiğimiz Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanlığının 39'uncu Olağan Kongresi'nde başkanlığa seçilen Yücel Balkanlı, Edirne Adliyesi'nde düzenlenen törenle mazbatasını aldı.
Törene Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Uzunköprü, Lalapaşa, Keşan belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, parti teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. Balkanlı'ya mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Zafer Tuna Ertürk takdim etti.
"DAYANIŞMA İÇİNDE BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKARAK İKTİDAR OLACAĞIZ"
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, yaptığı açıklamada "Bugün güzel hocamızın ve yönetim kurulu üyelerinin alması gereken görev için ben evimdeyim. Evim adliyesindeyim. Çok mutlu ve gururluyum. İfade ettiği üzere bundan sonra el birliğiyle, dayanışma halinde birbirimize sahip çıkarak iktidar olmak için hep beraber çalışacağız. O yüzden çok mutluyum. Hocamın da il başkanlığını en iyi şekilde sahiplenerek, bizlere birleştirici bir şekilde süreci yöneteceğine canı gönülden inanıyorum. Çok kıymetli yönetim kurulu üyelerimizin, disiplin kurulu üyelerimizin, partimizin her bir mevkiinde bulunan ve herhangi bir koltuk sahibi olmasa bile sağ partilimiz olarak bizim ve yol arkadaşlığı yapan herkes çok kıymetli. Hepimizin vazifesi bu dönemde çok önemli. Biz bu sorumluluğun farkındayız. Ben belediye başkanı olarak farkındayım. Başkanım, il başkanı olarak; ilçe başkanımız, kadın kolları, gençlik kolları, diğer taraftan il genel meclis üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve partimizin her kademesi, belediye başkanlarımız inşallah hedefimiz iktidar olmak. El birliğiyle ve bugün burada dediğimiz gibi, iktidar il başkanı, iktidar belediye başkanı böyle olacak. Hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.
"BİZE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTE"
CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı da bu görevi onurla yürütmeye çalışacağını belirterek, "Bugün bu onurlu göreve beni layık gördüğünüz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bundan sonraki süreç artık iktidara doğru yürümek için elimizden gelen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek ve burada daha önce kongrede söylediğim gibi iktidar partisinin belediye başkanı, il başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyesi ve başkanı olarak sizlerin karşısına çıkmak en büyük hedefimizdir. İktidar olamadığımız için hiçbir zaman bu koltukların çok fazla bir önemi yok. Bu haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde yaşadığımız süreçte bize çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Hepimiz el birliğiyle, birlik ve beraberlik içerisinde kazanacağız. Tam yol ileri diyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı da çok teşekkür ederim" diye noktaladı.
Edirne Adliyesi Konferans salonunda düzenlenen mazbata töreni, adliye önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Haber: Erkan Ekşi
