Fatih ŞAHİN


Aşure ve Kerbela


Hicri takvimin ilk ayıdır Muharrem. Hürmete layık anlamına gelmektedir. Muharrem ayı insanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu ayın onuncu günü Peygamberimizin bir gün öncesi ya da bir gün sonrasıyla beraber oruçlu geçirdiği aşure günüdür. Sevgili Peygamberimiz muharrem ayı ve aşure günüyle ilgili olarak "Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur" buyurmuştur.

Muharrem ayının 10. Günü 10 önemli olayın gerçekleştiği bildirilir. 1. Hz. Âdem'in (as) tövbesi aşure günü kabul edilmiştir. 2. Hz. Nuh (as) gemisini Cudi Dağının üzerine demirlemiştir. 3. Hz. İbrahim ateşten o gün kurtulmuştur. 4. Hz. Yakup’un (as), oğlu Hz. Yusuf’un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır. 5. Hz. Yunus (as) balığın karnından kurtulmuştur. 6. Hz. Eyüp (as) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur. 7. Hz. Yusuf, kardeşleri tarafından atıldığı kuyudan çıkarılmıştır. 8. Allah, Hz. Musa'ya (as)  bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür. 9. Hz. Davud'un (as) tövbesi o gün kabul edilmiştir. 10. Hz. İsa (as) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semaya yükseltilmiştir.

Kıymetli okurlarım, muharremin 10. günü İslam tarihinde kara bir leke olarak nitelendirilen, peygamberimizin ‘’Hasan ve Hüseyin benim kokladığım iki çiçeğimdir’’ dediği Hz Hüseyin’in ve peygamberimizin soyundan gelen 70 sahabenin şehit edildiği gündür. Bu acı hadise asırlardır peygamberimizi ve Onun ev halkını, arkadaşlarını çok seven Türk Milletini ve tüm Müslümanları derinden yaralayıp, kalpleri incitmiştir. Şair Kazım Paşa dizelerinde ; “Düştü Hüseyin atından sahra-yı Kerbela’ya. Cibril var haber ver, sultan-ı enbiyaya… diyerek dile getirir eyvahımızı. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin gönüllerinde unutulmaz izler bırakmıştır. Resulullah Efendimizin torunlarına bu zulmü reva görenler ise, insanlığın ortak vicdanında mahkum edilmişlerdir.

11 Ekim Salı gecesi saat 19:00 da İpsala düğün salonunda Müftülüğümüzün muharrem ayı ve aşure programı var. Aşure kaynatıp,  dağıtacağız. Aşure tabağını karıştırıp yemeden önce şöyle bir düşünelim. Rabbimiz ne de güzel nimetler yaratmış bizlere. Hepsi tıpkı bizler gibi farklı. Hepsinin lezzetleri de farklı. Tıpkı bizlerin düşünceleri, fikirleri ve renkleri gibi. Fakat bir araya geldiklerinde o ayrı lezzetler en lezzetliye dönüyorlar. İşte bizlerde farklılıklarımızla bir ve beraber olmak zorundayız.Vatan,bayrak,ezan gibi milli ve dini ortak değerlerimizin etrafında kenetlenmeli, TÜRKİYE’mizi kıyamete kadar baki ve güçlü kılmalıyız. Aşureyi ve kerbelayı Hz. Hüseyin’in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası, milletimizin ve Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz.

15 Temmuz da,öncesinde ve sonrasında  vatan askıyla şehadet mertebesine ulaşan polis, asker ve vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.O karanlık gece de  tanka ,tüfeğe  gönlünü, gövdesini siper eden yiğitlere selam olsun. İstiklalimizin sembolü ezanımızı, selalarla minarelerden okuyup, kahramanlara moral veren din görevlilerimiz varolsun.O gece din görevlisine değil, milletin hürriyetine ,camilere ,ve sela okuyan meslektaşlarıma saldıran kendini bilmezlere , Allah akıl, fikir  versin. Yüce Türk mahkemeleri de çok uzatmadan, bir şort kısalığında  kanuni cezalarını  en kısa sürede kessin temennisiyle……..

 

Selam ve dua ile ………………..              Lütfen takip edermisiniz. Twitter    @ipsalafatihi

Siyaseti buluşturan düğün

İpsala'da Biçerdöver Denetimleri Yangın Riskine Karşı Sıkılaştırıldı.

Dallık Şenliği Yapıldı

İpsala’nın Plajı Var!

Meriç Nehri'nde Çiftçiler İçin İnceleme Yapıldı

Şehitlerimiz ve Güvenlikçilerimiz İçin Mevlit Okutuldu.

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı İpsala’yı ziyaret etti

İpsala TMO’da günlük hedef bin ton

“Bayram, hüzne dönüşmesin!”

İpsala’da kültürel değerlere vefa

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2