• BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87

“Bu vatan sahipsiz değildir”

Edirne 17.07.2019 09:11:21 0
“Bu vatan sahipsiz değildir”

15 Temmuz 2016 gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından tam 3 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Edirne’nin üst düzey yöneticileri ve siyasi parti il başkanları, günün anlam ve önemi hakkında yazılı açıklamalarda bulundular.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) 3 yıl önce, Türk Milletinin unutulmayacak direnişi karşısında çaresiz kalmıştı. Türkiye'nin hainlere karşı verdiği mücadelede 248 kişi şehit, 2 bin 196 vatandaş ise yaralanmıştı. Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de darbe girişiminin 3’üncü yılında, şehitler ve gaziler anılacak ve çeşitli programlar düzenlenecek. 15 Temmuz hakkında Edirne’nin üst düzey yöneticileri ve siyasi parti il başkanları yazılı açıklamalarını yayınladılar.

VALİ CANALP; “BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine karşı olan hainlere unutulmaz bir mesaj verildiğini vurgulayan Edirne Valisi Ekrem Canalp; “Bir millet evladı düşünün ki teröristlerin içerisinde bulunduğu mağaraya ilk giren olmak için arkadaşlarından önce koşuyor, arkadaşları ise ondan daha önce girebilmek için onun önüne atlıyor, şehit olacağını bile bile… Bir millet evladı düşünün ki namlusunu vatanına çeviren tankın önüne yatıyor şehit olabileceğini bile bile… Bir millet evladı düşünün ki namusum dediği karargâhına girmeye çalışan teröriste kendini siper ediyor 30 kurşunla şehit olacağını bile bile… Bir millet düşünün ki kundaktaki bebeğini evde bırakıp vatanına sahip çıkmaya sokağa koşuyor şehit olabileceğini bile bile… Bir millet düşünün ki koltuk değnekleriyle, bastonuyla var olan tüm gücüyle, vücudunu vatanına siper etmeye koşuyor… Bir millet düşünün ki tüm sevdikleriyle helalleşip abdestini alıp vatanına siper olmaya koşuyor ardına hiç bakmadan, geri dönmeyi düşünmeden şehit olabileceğini bile bile… Bir millet düşünün ki ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyor. Vatan tektir, birdir, vazgeçilmezdir, taviz verilmezdir, hiçbir şeyle kıyaslanamaz, yerine hiçbir şey konulamazdır, her şeyden geçilir vatandan geçilmez diyor. Ve bu aziz millet eşine az rastlanır bir destan yazarak tüm dünyaya yeniden ilan ediyor ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ ve tüm hainler bir kez daha anlıyor ki ‘Bu Vatan Sahipsiz Değildir”

VALİ CANALP: “TARİH YAZDILAR”

“Tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onuru 15 Temmuz Zaferi ile milletimiz, asırlardır üzerinde yaşadığı Anadolu Topraklarının ezelden ebede vatanı olduğunu, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, gösterdiği gibi 15 Temmuz’da da gösteriyor. Ve haykırıyor “Bu Ruh yine O Ruh’ tur, Bu Kan yine O kan’dır. Bizler bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin üzüntüsünü ve öfkesini tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Vatan sözle değil eylemle sevilir diyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, aziz hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız” ifadelerine yer verdi.

GÜRKAN’DAN DARBEYİ KINADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimini; demokrasiye yönelik yapılan hain saldırıyı bir kez daha kınayarak, “Ülkemizi, demokrasimizi, hürriyetimizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper eden Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama istediğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; ne FETÖ, ne PKK, ne DHKP-C; adı ne olursa olsun; ülkemizin birliğini hedef alan hiçbir terör örgütü asla hedeflerine ulaşamayacak; bu millet buna kesinlikle izin vermeyecektir” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN: “CANI PAHASINA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi; “Ülkemizin şanlı tarihine kara bir leke olarak geçen bu hain saldırıya; bu kanlı girişime milletimiz izin vermemiş; aziz Türk Milleti ülkemizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere karşı, tanklara, uçaklara karşı canını siper etmiştir. Fetöcülere karşı, devletimizin, ordumuzun içine kadar sızmış hainlere karşı; meydanlara koşan her vatan evladı; ölümü göze almış; demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı bir kez daha ölümsüzleştirmişlerdir. Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; ne Fetö, ne PKK, ne DHKP-C; adı ne olursa olsun; ülkemizin birliğini hedef alan hiçbir terör örgütü asla hedeflerine ulaşamayacak; bu millet buna kesinlikle izin vermeyecektir Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. 15 Temmuz’da olduğu gibi Türk Milleti her şart ve koşulda hainlerin karşısında durmaya; vatanı, toprağı, hürriyeti ve demokrasisi için canı pahasına mücadele etmeye devam edecektir. 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

PEKCANLI: “DARBENİN SİYASİ AYAĞINI ORTAYA ÇIKARMAYA DÖNÜK, ESASLI BİR ADIM DA ATILMAMIŞTIR”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 15 Temmuz darbe girişiminde rol oynayan siyasi kişilerin araştırmasına ve temizlenmesine yönelik, esaslı bir çalışma yapılmadığını belirterek; “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’ni devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan üç yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.

DEMİR: “15 TEMMUZLARI DA ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, 15 Temmuz darbe girişimlerini asla unutmayacaklarını, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek; “15 Temmuz 2016 tarihinde, devlet kurumları içinde aldıkları tavizler neticesinde yapılanma fırsatı bulan ve özellikle TSK ve polis teşkilatı içinde kumpas ve sözde davalar neticesinde komuta ve idare makamlarına kadar sinsice sızan FETÖ terör örgütü, Devletimize, milletimize ve demokrasimize karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bu kalkışma, milletimizin topyekun birlikteliği, dayanışması kararlılığı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir.15 Temmuz 2016 tarihindeki hain kalkışma; Türk devletinin işgali, Türk milletinin esareti ve demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir eylemdir. Bizler 12 Eylülleri de unutmadık,15 Temmuzları da asla unutmayacağız. 12 Eylül’de haksız yere idam edilen kardeşlerimizi, zindanlarda benzi solan gençlerimizi, 15 Temmuz’da vücutlarını siper eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Allah hepsine rahmet etsin, gazi ve yaralılarımıza sağlık ve şifalar diliyoruz. Bu kalkışmaya cesaret eden hain FETÖ terör örgütünün birçok kuruma sızmış kadroları büyük bir titizlikle açığa çıkartılıp, gerekli yargılama ve bertaraf edilme işlemleri yapılmış olmasına rağmen, siyaset yapılanması ve unsurları halen açığa çıkartılamamıştır. Bu hain örgütün siyasal yapılanmasının ivedilikle üzerine gidilmesi ve bir an önce deşifre edilmesi gerekmektedir. İYİ Parti meclis grubu ve partimiz bu konuda önergeler ve açıklamalarla elinden geldiğince bu problemi halkımıza anlatmaya devam edecektir. FETÖ terör örgütünün siyasi kanadı ve bağlantılarının deşifre edilip hak ettikleri yargılanmalar ile bertaraf edilmesi demokrasimiz ve devletimizin bekası için elzemdir. Biz İYİ Parti olarak devletimize, milletimize, cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden FETÖ terör örgütü, PKK ve diğer bölücü örgütlere karşı asla geçit vermeyeceğimizi ve bu örgütlerin çökertilmesinin Türk Milletine karşı asli sorumluluklarımızdan birisi olduğunu, bu konuda üstümüze düşen görevin bilincinde olduğumuzu ve bu sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğimizi yüce Türk milleti önünde haykırıyor ve namus sözü veriyoruz” dedi. Haber Merkezi

 


Kerman,”Gerçek Belediyecilikle Tanışmaya 5 Gün Kaldı.”

Kerman, Çiçeklerle Karşılandı.

Meralar Gübreleniyor.

Keşan Ve İpsalalı Motosikletçiler de Katıldı

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

Turan,"Yaparsa Ak Parti Yapar"

Şentop,“İpsala’da Değişen Bir Şey Yok”

Kerman,”TOKİ Mağdur Edildi.”

Jandarma Pazaryerinde KADES’i Tanıttı

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı.

AK Parti’nin İftar Yemeği Bu Akşam

Nova Elektrik İpsala Organize Sanayi Bölgesine Geliyor.

Mahalle Miting Programları Belli Oldu.

İpsala’da Devamsız Öğrenciler Yakın Takipte

İMYO’da Öğretim Elemanları ve Kalite Toplantısı Yapıldı.

Şener "Ben Bilirim" İsimli Yarışma Programında Birinci Oldu

Kerman, İpsala İçin 61 Vaad Verdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu.

İpsalaspor Play-Off’ta

Vatandaşlara Tarım İlaçlaması Eğitimi

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Kerman,”İpsala Havsa’dan Geri Kalmasın”

Dünya Tarihine Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale

Sevgili, Sınırın Son Noktasında İftar Yaptı.

Başhekim Sungurlu’dan Yüksekokula Ziyaret

Kaçak kazı eserleri!

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Kerman,”Huzur evini Mutlaka Yapacağız”

Tıp Bayramı Kutlandı.

Yükleniyor

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Mert Soylu, ‘Turkuaz Kart’ını Teslim Aldı

Edirne de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Etkinliği Yapıldı.

Devamsız Öğrenci Sayısı 100’e Düşürüldü.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13