• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İçmesuyu ve Kanalizasyon Törenle Hizmete Girdi.

İpsala 6.10.2017 09:30:43 0
İçmesuyu ve Kanalizasyon Törenle Hizmete Girdi.

Ceylan, ”İpsala Yıllarca İhmal Edilmiş”

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan “ İçme suyu projesi toplam tutarı 5,5 milyon TL’yi bulan bir proje 68 km şehir içinde hat döşenmiş durumda. 4 büyük artezyen kuyusundan bu sular çıkartılıyor. 3 depo yapılmış durumda. 68 km hattın ötesinde 1000 tonluk, 700 tonluk ve 100 tonluk olmak üzere 3 tane içme suyu depo yapılmış durumda. Ev bağlantılarına kadar sular getirilmiş durumda. İnşallah en kısa sürede bu bağlantılar yapılarak İpsala halkı yıllardır özlediği temiz içme suyuna kavuşmuş olacaktır” dedi.

İpsala Belediyesi ve İller Bankası desteği ile İpsala’da gerçekleştirilen İçme suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatlarının açılış töreni Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın katılımı ile yapıldı.

Saat: 14.00’te İpsala Kapalı Pazar Yeri önünde gerçekleşen açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının okunması ile başladı.

KERMAN, SİTEM ETTİ.

İçme suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatlarının açılış törenin ilk konuşmasını İpsala Belediye Başkanı Mehmet Keman yaptı.

Kerman, konuşmasında; “ bugün ilçemiz için tarihi bir günü tarihi bir anı yaşıyoruz. İlçemiz için gerçekten güzel bir gün. Çünkü yıllardan beri yapılamayan ve ilçemizin en büyük ihtiyacı olan, içme suyunun ve kanalizasyon, yağmur suyu hattının açılış örenine sizlerle birlikte hep birlikte bugün gerçekleştireceğiz. Bugün ilçemize yapılan hizmetlerin %100’ü iller bankası destekli yan çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yapılmış olan hizmetlerdir. Birde burada bize en büyük desteklerini ilçe halkımız verdi. Gece gündüz 24 saat mahallelerimizde çalışmaları yaparken bazen ilçe halkımızı uykularından uyandırdık. Hizmet etmek işte böyle bir şey” dedi.

KERMAN İPSALALILARA SERZENİŞTE BULUNDU

Kerman, ilçede yaptığı, yapmayı planladığı hizmetleri anlattığı konuşmasının sonunda İpsala halkına serzenişte bulunmak istediğini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:  “ Bütün bu hizmetleri yaparken birazda serzenişte bulunmak istiyorum. Sanki ilçemize bu kadar vatandaşımıza içme suyu lazım, yada hizmet lazım, bu duyarsızlığımızdan bir an önce kurtulmamız lazım. Çünkü sizlere hizmet etmek bizim birinci vazifemiz birinci görevimiz. Şu anda bu alanın dolu olmasını beklerdik. Maalesef bu konuda bu hizmetlerin sanki gelmesi istenilmiyormuş gibi bu katılımın az olması bizim şevkimizi kaçırıyor. Ama bizi hiçbir şekilde değerli vatandaşlarımıza hizmet etmeyi asla ve asla bıkmaz ve usandırmaz. Hatalarımız varsa en kısa zamanda tamamlayarak bunları da siz değerli vatandaşlarımız ile paylaşarak, sizlere hizmet etme aşkından bizi hiçbir şey usandıramaz” dedi.

Kerman’ın konuşmasını tamamlamasının ardından İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, kürsüye gelerek programın hayırlı olmasını diledi ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

UYSAL: “İPSALA’NIN İSMİNİ HER ZAMAN DUYUYORDUK VE BİLİYORDUK”

Daha sonra İpsala Kaymakamı Ali Uysal kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Uysal, konuşmasında; “ Ben yaklaşık 9 ay önce bu ilçeye atandığımda, Burdur Vali yardımcılığından geldim, sayın bakanım ile Karabük’te çalışma şansımız oldu. İpsala’nın ismini her zaman duyuyorduk ve biliyorduk. İpsala ismi Türkiye’de çok büyük bir isim. Buraya geldiğimde dumura uğrağımı itiraf edeyim. Şöyle ki çok stratejik bir kara hudut kapısının yaklaşık 1 milyon insanın 300 bin aracın giriş çıkış yaptığı Türkiye’nin 4/1 pirincin üretildiği, çalışkan insanların olduğu, İpsala’da önceki yıllarda alt yapı adına nerede ise hiçbir şey yapılmadığını üzülerek gördüm. Fakat bugün gerçekten çalışkan belediye başkanımızın önderliğinde ilçede milyonlarca TL değerinde onlarca yıl önce yapılması gereken alt yapı yatırımlarının yapıldığını görmek bize çok büyük bir mutluluk veriyor. Onun için bu yatırımlarda emeği geçen, sayın bakanımıza, İller bankası genel müdürümüze, genel müdür yardımcısı ve ekibine, onlarca milyon TL alt yapı yatırımı yapan bakanlığımı T.C devletinin ve hükümetin İpsala Temsilcisi olarak şükranlarımız sunuyorum, saygılarımı arz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye geldi.

BAKAN CEYLAN; “İPSALA YILLARCA İHMAL EDİLMİŞ”

Mehmet Ceylan, gerçekleştirdiği konuşmanın başında İpsala’nın YY öncesine dayanan çok çeşitli medeniyetleri barındıran ayrıca Avrupa’ya açılan sınır kapısı olan bir ilçe olduğunu ifade ederek;

“Milyonlarca turist kapımızı kullanmakta. Verimli topraklara sahibiz. Tarımsal üretimin ve hayvancılığın bol olduğu bir ilçe İpsala. Çalışkanlığınız ve üretkenliğinizden dolayı sizleri kutluyorum. Fakat bu kadar önemli bir tarihi ve çıkış kapısı olan İpsala yıllarca ihmal edilmiş. Bugün ki yapılan yatırımlar çok önceden yapılması gerekirdi. Bugün açılışlarını yapacağımız İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatlarından ilçe halkımız faydalanacak. Artık suyunu sağlıklı borulardan içecek. Kanalizasyonu ve Yağmur suyu hatları günün şartlarına uygun olarak kullanacaklar. Değerli belediye başkanımızı ve ona destek veren İpsalalı kardeşlerimizi, İpsala’mızın değerli yöneticilerini tebrik ediyorum sizlerle bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

 “İÇME SUYU PROJESİ TOPLAM TUTARI 5,5 MİLYON TL”

“ İçme suyu projesi toplam tutarı 5,5 milyon TL’yi bulan bir proje 68 km şehir içinde hat döşenmiş duyumda. 4 büyük artezyen kuyusundan bu sular çıkartılıyor. 3 depo yapılmış durumda. 68 km hattın ötesinde 1000 tonluk, 700 tonluk ve 100 tonluk olmak üzere 3 tane içme suyu depo yapılmış durumda. Ev bağlantılarına kadar sular getirilmiş durumda. İnşallah en kısa sürede bu bağlantılar yapılarak İpsala halkı yıllardır özlediği temiz içme suyuna kavuşmuş olacaktır”

Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan çalışmalarda bazı arızalar olduğunu öğrendik. Yüklenici firmadan bu arızaları patlakları gidermesini rica ediyoruz. İçme suyu hattı İller Bankası tarafından henüz geçici kabulü yapılmış değil ve eksikler tamamlandıktan sonra geçici kabulü yapılacaktır.

Kanalizasyon projesi yatırım tutarı toplam 8,5 milyon TL. Kanalizasyon için şehirde 40 km kanal döşenmiştir. Birçok şehirde olmayan yağmur suyu hattıda bu proje ile birlikte yapılmıştır. 2 bin 200 Metre de yağmur suyu hattı yapılmıştır. İpsala halkımız modern bir kanalizasyon tesisine kavuşmuş olup, ilçemizin arıtma tesisi de İller Bankası aracılığıyla ihale aşamasına gelmiştir.

Bütün bu projelerin toplam bedeli 14 Milyon TL.yi bulmaktadır. Arıtma tesisini de dahil ettiğimizde 20 Milyon lirayı bulan bir yatırımdır. Bu yatırımın yarısı yani yaklaşık 10 Milyonu SUKAP projesi kapsamına Hibe olarak İpsala halkına hediye edilmiş oluyor. Kalan kısımda İller Bankası tarafından uzun vadeli kredilendirilmektedir. Burada İller Bankası yetkililerini, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve ekibini destek veren kurumlarımızı ve müteahhit firmalarımızı da tebrik ediyorum.

İller Bankası destekleri ile İpsala’da inşaatları tamamlanan İçme suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatlarının açılış töreni nedeni ile ilçeye gelen Ceylan, İpsala’nın çok eski bir tarihe sahip olduğunu ve Avrupa’ya açılan kapı olarak önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İller Bankamızın hizmetlerinden bahsetmek istiyorum. İller Bankamız Cumhuriyetimizin kuruluşunda Şehirlerimizin altyapısının gerçekleştirilmek üzere kurulan ilk zamanlar Belediyelerin ortak olduğu Belediyeler Bankası olarak kurulan bir yatırım bankamızdır. Sadece finansman açısından değil teknik donanım, mühendislik hizmetleri açısından da ülkemizde gerçekten önemli bir kapasiteye sahip olan bir Bankamızdır. İpsala’daki çalışmalarda da sadece finansman desteği değil proje desteği de sağlanmıştır. İller Bankası sadece 2003 yılından itibaren yani AK Partinin iktidara geldiği yıldan buyana yaklaşık 15 yıllık süre içerisinde yaklaşık 41 Milyar TL. eski para ile 41 Katrilyon TL. Belediyelerimize, Özel idarelerimize kredi temin etmiş bir bankamızdır. Adeta ülkemizin yeniden imarı konusunda finansman sağlayan bir bankadır. SUKAP projesi de Belediyelerimizin altyapı projelerini gerçekleştirmeye yönelik bir projemizdir. Bu projenin özelliği Anadolu da İpsala gibi nüfusu 20 Binin altında ilçelerde yapılan projelerde toplam proje tutarının yarısı hibe olarak verilmektedir. Burada da yapılan çalışmaların yarısı hibe edilmiştir. SUKAP Projesi kapsamında 2007’den beri ülkemizde yaklaşık 4 Milyar TL. eski para ile 4 Katrilyon TL üzerinde belediyelerimize hibe verilmiştir. “

Konuşmaların tamamlanmasının ardından İpsala Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi.

Gösterilerin sonunda toplu açılış törenine geçildi. Çevre ve Şehircilik Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın beraberinde protokol üyeleri açılış kurdelesini kesmesinin ardından temsili oluşturulan İpsala’nın içeme suyu çeşmelerinden su vanaları açıldı. Belediye başkanı Mehmet Kerman ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan çeşmeden su içti. Basına verilen pozun ardından program sona erdi.

Programın sonunda katılımcılara İpsala Belediyesi tarafından pilav ayran ikram edildi.


Kerman,”Gerçek Belediyecilikle Tanışmaya 5 Gün Kaldı.”

Kerman, Çiçeklerle Karşılandı.

Meralar Gübreleniyor.

Keşan Ve İpsalalı Motosikletçiler de Katıldı

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

Turan,"Yaparsa Ak Parti Yapar"

Şentop,“İpsala’da Değişen Bir Şey Yok”

Kerman,”TOKİ Mağdur Edildi.”

Jandarma Pazaryerinde KADES’i Tanıttı

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı.

AK Parti’nin İftar Yemeği Bu Akşam

Nova Elektrik İpsala Organize Sanayi Bölgesine Geliyor.

Mahalle Miting Programları Belli Oldu.

İpsala’da Devamsız Öğrenciler Yakın Takipte

İMYO’da Öğretim Elemanları ve Kalite Toplantısı Yapıldı.

Şener "Ben Bilirim" İsimli Yarışma Programında Birinci Oldu

Kerman, İpsala İçin 61 Vaad Verdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu.

İpsalaspor Play-Off’ta

Vatandaşlara Tarım İlaçlaması Eğitimi

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Kerman,”İpsala Havsa’dan Geri Kalmasın”

Dünya Tarihine Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale

Sevgili, Sınırın Son Noktasında İftar Yaptı.

Başhekim Sungurlu’dan Yüksekokula Ziyaret

Kaçak kazı eserleri!

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Kerman,”Huzur evini Mutlaka Yapacağız”

Tıp Bayramı Kutlandı.

Yükleniyor

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Mert Soylu, ‘Turkuaz Kart’ını Teslim Aldı

Edirne de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Etkinliği Yapıldı.

Devamsız Öğrenci Sayısı 100’e Düşürüldü.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13