• BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87

Müezzinoğlu, ”Devlet Hastanesi 29 Ekim’de Açılacak”

İpsala 7.08.2017 15:47:30 0
Müezzinoğlu, ”Devlet Hastanesi 29 Ekim’de Açılacak”

İpsala Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı pazaryerinin açılış töreninde konuşan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Devlet Hastanesinin 29 Ekim’de açılacağı müjdesini verdi.

İpsala Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı pazaryerinin açılış töreni Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirildi.

Törene, katılan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, pazaryeri açılışında, İpsala Devlet Hastanesi’nin 29 Ekim’de açılacağı yönünde söz verdi.

İpsala Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nin açılış törenine, Müezzinoğlu’nun yanı sıra, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Kaymakam Vekili ve Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve il başkan yardımcıları, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, AK Parti İpsala İlçe Başkanı Turan Girgin, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, 22. ve 23. dönem AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşların yöneticileri ve İpsala halkı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İpsala İlçe Vaizi Kadir Kınık tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından mehter takımı gösterisi sergilendi.

“Ne söz verdiysem hepsini yerine getirdiğime inanıyorum”

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, açılışa katılan ve bu pazaryeri projesinde desteği olan herkesi selamlayarak, “İlçemiz, bugün tarihi bir anı daha yaşıyor. 5 milyon 285 bin lira artı KDV değerindeki pazaryeri eserimizde, 68 dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlarımızı geçen hafta satışa çıkarttığımızda, 19 dükkanımız satıldı. Geri kalan dükkanlarımızı da tekrar satışa sunacağız. Bu dükkanlarımızı, ilçemize, bölgemize ve ticaret yapan değerli ticaret adamlarımıza bereket getireceğine inanıyorum. Ben bugüne kadar ne söz verdiysem hepsini yerine getirdiğime inanıyorum.”

2017 yılının hizmet yılı olacağına hiç şüpheniz olmasın

Belediye Başkan aday adayı olmasından Belediye Başkanı seçilmesine kadar Mehmet Müezzinoğlu’nun kendisine destek verdiğini söyleyen KermanMehmet Müezzinoğlu, Belediye Başkanı seçimlerinde Sağlık Bakanı olduğu halde bana kefil oldu ve halka hitap ederek, ‘Ben Mehmet Kerman’ın kefiliyim, ona oy verin, destek verin, belediye başkanı seçin. Devletin desteği İpsala’ya gelecek.’ demişti. Allah’a şükür belediye başkanı seçildim ve mahcup etmedim. Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun da desteğiyle Esenyurt ile kardeş şehir olduk. Rabia Kadıoğlu Camiimizin açılışını yaparak hizmet sunduk. Sayın Başkanım Kadıoğlu’nun hizmetleri bununla da bitmedi. İlçemizde İmam Hatip Lisesi’nin yenilenmesi ve yurdunun yapılmasında da çok destekleri oldu. Sevgili yol arkadaşlarım ve dava arkadaşlarım, 2017 yılının hizmet yılı olacağına hiç şüpheniz olmasın.” dedi. 

“Doğalgaz, bu yılın Ekim ayında hizmete sunulacak”

Mehmet Kerman, sözlerinin devamında şunları söyledi: “İçme suyu projemizin çalışmaları sona erdi. Bu projemizin açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız. İlçemize arıtma tesisi kazandırıldığını ve parasının çıktığını, şuanda aramızda bulunan İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı söyleyecek. Doğalgaz, bu yılın Ekim ayında hizmete sunulacak. Doğalgaz çalışmalarımızın yüzde 75’i bitmiş durumdadır. Eskiden yağmur yağdığında araçlarımız yollarda yüzüyordu. Şuan ise anayollarda bir gram dahi su bulunmuyor. Anayollarda yaptığımız alt yapı çalışmaları bittiği gibi yan yollarımızı da yaptık, ışıklandırmamızı da yaptık, ağaçlarımızı da diktik.”

“Yeni bir proje çizdirdik..!”

İpsala için var gücüyle çalıştığını ifade eden Kerman“Yeni bir proje çizdirdik ve bu projeyle, Kapalı Pazaryerimizi çok daha kıymetlenecek. Bankası, büyük marketi, alışveriş merkezi, ofisleri, sinema salonu, tiyatro salonu, toplantı salonu, kapalı ve açık düğün salonu olan bu projenin temellerini bu yılın içerisinde atacağıma söz veriyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yüksel: “Hem içme suyu hem de kanalizasyon işini bitirdik”

Kerman’ın ardından konuşma yapan İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel de şunları söyledi: “İpsala Kapalı Pazaryeri’nin, hem projesinde hem de inşaatında İpsala Belediyemize teknik destek verdik. Hükümetimizin başlatmış olduğu programa göre, nüfusu 25 binin altında olan belediyelerimizin alt yapı hizmetlerinin yüzde ellisini hibe olarak veriyoruz. Bu kapsamda, İpsala’mızda hem içme suyu hem de kanalizasyon işini bitirdik. Yaklaşık 15 milyon kadar maliyetli bir yatırım oldu. Bunun 7 buçuk milyonu hibe şeklinde gerçekleştirildi.”

Müezzinoğlu: “Edirne’nin neredeyse her köyünden her ilçesine tarlada izimiz olduğu kanaatindeyim”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İpsala Kapalı Pazaryeri’nin açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Benim için bir hasret giderme günü de olduğu için ayrıca herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yaklaşık 25 yıl önce İstanbul’da birlikte siyaset yaptığımız Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadığıoğlu’yla birlikte çok fazla mücadeleler verdik. Bizim siyaset anlayışımızda, ‘tarlada izin olsun ki harmanda yüzün olsun’ sözü vardır. Benim buralardaki duygu dünyam farklı. 2011 yılındaki genel seçimlerinde, aday olarak buraya geldiğimde, ‘ben bu toprakların çocuğuyum, sizlere hizmet etmek benim için şereftir’ dedim ve rabbim 4 yıl nasip etti. Edirne’nin neredeyse her köyünden her ilçesine tarlada izimiz olduğu kanaatindeyim. Arkamızda eserler bırakma gayretiyle siyaset anlayışımızı sürdürüyoruz. Bu dönem, Bursa Milletvekili olarak hizmet etsem de, yine gücümün yettiği kadar buradayım.” dedi.

“İpsala Devlet Hastanesi’ni 29 Ekim’de teslim edeceğiz”

Konuşmasının devamında, Uzunköprü’ye bir hastane borcu olduğunu dile getiren Müezzinoğlu“Uzunköprü’nün hastane ihalesini de bu yılsonu yapacağız. Keşan Devlet Hastanesi’nin de bittiğini gördüm. Ancak İpsala Hastanesi’nin müteahhiti bizi mahcup etti. Fakat 1 Ağustos itibariyle yeni yüklenici firma müteahhit artık teslim aldı. İpsala Devlet Hastanesi’ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İpsalalılara teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“16 yıldır, önemli bir icraat hükümeti olduk”

Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti olarak, ülkeyi ve milleti kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesi ile “Büyük Türk Milletine Muhasır medeniyet seviyesinin üzerinden yer yakışır” cümlesini siyasi anlayışlarının felsefesi yaptıklarını ifade ederek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023’te bu ülkeyi, dünya milletleriyle yarışan gelişmiş ve medeni dediğimiz dünyayla bilek güreşi yapabilecek hale taşımayı gayreti içerisindeyiz. 16 yıldır, yollardan tünellere, tünellerden köprülere, köprülerden hava alanlarına, hava alanlarından da farklı dinamikleri Türkiye’ye kazandıran önemli bir icraat hükümeti olduk.” diye konuştu.

“Artık millet ne derse o olacak”

Türkiye’nin bundan sonra daha güçlü, istikrarlı dönemin arifesinde olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Müezzinoğlu“16 Nisan referandumundan sonra, Türkiye’de artık millet ne derse o olacak. Güç odakları ya da kapalı kapılar arkasında tuzak kuranlar değil, bu ülkenin ve bu milletin kaderine plan yapanlar değil, milletin kendisi merkezde olacak.” dedi.

“Başarılı olamayacaklar”

Konuşmasına, “Büyüyen Türkiye gelecek ama kazanan millet olacaktır.” diyerek, devam eden Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Milletin kazandığı her ortam, bu ülkenin ve bu milletin muasır medeniyet seviyesinin o hedefine çok daha güçlü, daha hızlı yürümesini sağlayacaktır. AK Parti olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar hep ‘akıl teri, alın teri’ dedik. Dünyayla yarışacak ne varsa, bu milletin aklı yeter dedik. Bu milletin alın teri bunu karşılar dedik. Milletin bunu yapacak yüreği var dedik. Milletimize inanarak, milletin yüreğine, akılına ve iradesine sırtımızı dayayarak, bugünlere geldik. Bundan sonraki yolculuğumuzda, yine milletimizle birlikte olacaktır. Milli iradeyi merkeze alan, milletin gelecek hayalleri ve umutlarının öncülüğünü yapan bir siyasi anlayışla yarınlara yürüyeceğiz. Bundan sonraki süreçte, ister içerdeki isterse dışarıdaki düşmanlarımız ya da rakiplerimiz, hangi kıskançlığı gösterirlerse göstersinler, tuzakları kurarlarsa kursunlar başarılı olamayacaklar.”

“15 Temmuz süreci…”

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini hatırlatarak, sözlerine devam eden Mehmet Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz’da karanlık bir geceyi, aydınlık bir sabaha dönüştüren bir milletimiz var. Aynı Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya ruhuyla bu milletimiz mücadele etti. 16 Temmuz sabahına 250 şehit, 2 bin 193 gazimizle ve milletimizin yüreğiyle, o hainlere en güçlü dersi verdik. Bundan sonra, bu milletin kaderiyle oynamayı düşünenler o geceyi asla unutmasınlar. Bugün o hainlerin düştü duruma düşmek istemiyorlarsa, akıllarını başlarına toplasınlar. Yoksa, bedeli ağır olur. Bu milletin vicdanı onları zaten idam etti. Fiili idam da, milletin kararı olarak, mecliste göreceğiz.”

“İpsala’daki modern pazaryerini; Keşan’da, Uzunköprü’de ve Edirne’de göremezsiniz”

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın yaptığı çalışmalar hakkında, değerlendirmelerde buluna MüezzinoğluMehmet Kerman kardeşim, kendisine kefil olduğumu dile getirdi. Kendisiyle birlikte siyaset yaptık. Onun başarısı, İpsala’nın ve İpsalalıların başarısı, kazanımı olacaktır. Biz, o kazansın diye değil; İpsala kazansın diye uğraşıyoruz. Bizim derdimiz sadece AK Partili belediyeler kazansın değil. Önce millet kazansın. AK Parti olarak, biz, milletimizi yüreğimizde zaten hissediyoruz. Daha modernini, daha gelişmişini AK Parti olarak, dünyaya gösteriyoruz. Şu modern pazaryerini gidin Keşan’da, Uzunköprü’de ve Edirne’de göremeyeceksiniz. Çünkü bu alın teri ve akıl teri dökmeyi gerektirir. Edirne, Uzunköprü, Keşan belediye başkanlarını ayırmadım ve severim. Onlarda bir destek için geldiklerinde gönlüm ve kapımda hep kendilerine açık olmuştur. Ama ne yazık ki, akıl terlerini ve gönül sızılarını AK Parti’deki kardeşlerim gibi çekip-çekmediklerini seçmenin takdirine bırakıyorum. İpsala’nın girişindeki yol 1 ay, hastane 3 ay içerisinde bitirilecektir. Diğer hizmetlerde hızla gelecektir. Birbirimize daha çok güvenmeli ve daha çok sevmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Hayırlı olmasını diliyorum”

Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yapılan pazaryerinin ve 68 işyerinin İpsala’ya hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanımız ve ekibini kutluyorum. İller Bankası’nın bu ilçelerimize ve beldelerimize daha güçlü destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”

Açılış töreninde, ayrıca, Kapalı Pazaryeri inşaatında görevini tamamlayan yüklenici firma, proje kapsamında elde edilen kar miktarından İpsala Belediyesi’ne makam aracı hediye etti. Mehmet Kerman da, emeği geçen Turgut Ferat ile Mehmet Zeki Kafiloğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Törende daha sonra, İpsala TOKİ’nin 2. Etap çekilişleri gerçekleştirildi. Açılış töreninin sonunda, pilav ayran ikramı yapıldı.

 

 


Kerman,”Gerçek Belediyecilikle Tanışmaya 5 Gün Kaldı.”

Kerman, Çiçeklerle Karşılandı.

Meralar Gübreleniyor.

Keşan Ve İpsalalı Motosikletçiler de Katıldı

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

Turan,"Yaparsa Ak Parti Yapar"

Şentop,“İpsala’da Değişen Bir Şey Yok”

Kerman,”TOKİ Mağdur Edildi.”

Jandarma Pazaryerinde KADES’i Tanıttı

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı.

AK Parti’nin İftar Yemeği Bu Akşam

Nova Elektrik İpsala Organize Sanayi Bölgesine Geliyor.

Mahalle Miting Programları Belli Oldu.

İpsala’da Devamsız Öğrenciler Yakın Takipte

İMYO’da Öğretim Elemanları ve Kalite Toplantısı Yapıldı.

Şener "Ben Bilirim" İsimli Yarışma Programında Birinci Oldu

Kerman, İpsala İçin 61 Vaad Verdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu.

İpsalaspor Play-Off’ta

Vatandaşlara Tarım İlaçlaması Eğitimi

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Kerman,”İpsala Havsa’dan Geri Kalmasın”

Dünya Tarihine Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale

Sevgili, Sınırın Son Noktasında İftar Yaptı.

Başhekim Sungurlu’dan Yüksekokula Ziyaret

Kaçak kazı eserleri!

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Kerman,”Huzur evini Mutlaka Yapacağız”

Tıp Bayramı Kutlandı.

Yükleniyor

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Mert Soylu, ‘Turkuaz Kart’ını Teslim Aldı

Edirne de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Etkinliği Yapıldı.

Devamsız Öğrenci Sayısı 100’e Düşürüldü.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13