• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

Keşan?da Kurtuluş Balosu Coşkulu Geçti.

Keşan 21.11.2016 18:01:57 0
Keşan?da Kurtuluş Balosu Coşkulu Geçti.

Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle 19 Kasım 2016 Cumartesi akşamı Köşk Düğün Salonu’nda Keşan Belediyesi tarafından  Kurtuluş Balosu düzenlendi.

Saat 19.00’da başlayan baloya; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne milletvekilleri; Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Albay Özkan Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Sağlık ile İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Özcan ve eşi Şengül Özcan’ın baloya katılanları kapıda karşılaması ve fasıl ile başlayan gecenin sunuculuğunu Keşan FM Yayın Sorumlusu Buket Birsen Çayır yaptı.

Gecede ilk olarak sahneye Usta Tiyatro Sanatçısı Yaşar Gündem geldi ve Kurtuluş Savaşı’na ilişkin yaptığı mizansen ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecede daha sonra herkes hep bir ağızdan Türk Bayrakları ile 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

ÖZCAN: çalışmadan, üretmeden, kazanmadan devlet, devlet olmaz

Gecenin açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, “Hepiniz kurtuluş gecemize hoş geldiniz. Sizlerle 13 yıldan bu yana beraberim. Kurtuluşu neden kutladığımızı anlatmak istiyorum sizlere. Biz bir ulusuz. Orta Asya’dan 1000 sene önce Anadolu’ya bir akın başlar. 300 yıl boyunca sürer bu akın. 1071’de Alparslan’ın zaferiyle Anadolu’ya giriş yaparız. Oğuz Türkleri’nin Kayı Boyu’ndan olanları Batı bölgelerine yerleştirirler. 1299’da Osmanoğulları Söğüt’te devlet kurar. O devlet kısa sürede önce Avrupa, Anadolu ve cihan imparatorluğu olur. İstanbul’u alır Viyana kapılarına kadar gider. Ancak yapılan hatalar neticesinde gerilemeye başlarlar. 19. yüzyılın başında gerilemeyle Balkanlar’da karışıklıklar başlıyor. Mondros’la Osmanlı iyice çöktü. Ülke Batı Anadolu’dan başlayan Yunan işgali ve diğer işgallerle çöktü. Türk Dünyası’nın yetiştirdiği en büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı’nın teslim olduğu günlerde İstanbul’dan Samsun’a çıkarak özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini yeniden başlattı. Kurtuluş Savaşı başladı 1918 sonlarında işgal edilen Keşan 19 Kasım 1922 günü Anadolu’da Atatürk’ün yönettiği Kurtuluş Savaşı mücadelesi başarıya ulaştıktan sonra buraları Meriç kıyısına kadar Lozan’la çizilen sınırlar dahilinde yeniden Yunanlılar’ın işgalinden kurtuldu. Bölgemizde yerel direnişler oldu. O direnişler sayesinde Yunanlılar bir Kolorduyu burada bırakmak zorunda kaldı. Eğer o kolordu Anadolu’ya gönderilseydi, Polatlı’dan geri püskürttüğümüz Yunanlılar belki Erzurum’a gidecekti, kaderimiz çok değişecekti. Trakya’daki vatansever direnişçileri minnetle anıyoruz. Atatürk o kadar öngörülü bir devlet adamı ki sanki bugün Türkiye’de bir şeylerin olacağını aynısını söylemiş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz minnetlerimiz olmalı. Düşman hiçbir zaman bitmez, harici olur, dahili olur. Sistemimizi iyi kurmamız lazım. Adaletle, hakla, hukukla bir sistem kurmalıyız. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun. Bir daha bir düşman işgaliye Allah bizi karşılaştırmasın. Bu sadece bir temenni olmamalı. Sistem ve gerekli devlet yapılanmaları çok iyi kurulmalı. Geçmişte o kadar güçlü ve ileri devletler kurmuşuz ki bundan sonra da ileri seviyelere ulaşabiliriz. Çok çalışmamız lazım, çalışmadan, üretmeden, kazanmadan devlet devlet olmaz. Adaleti olmayan devlet, devlet olmaz, hukuku olmayan devlet, devlet olmaz. İlelebet Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Adaletin teessüs ettiği, bekamızın perçinlendiği, millet olarak kalıcılığımızın tescillendiği günleri yapmak dileğiyle.” dedi.

BİRCAN: bu bayrak kanla çizilmiş bir bayrak

Özcan’ın konuşmasından sonra mikrofona CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan geldi.

Keşan’ın Kurtuluşu’nun 94. Yılını kutlayan Bircan şunları dile getirdi: “Bizler vatan kaybetmiş insanlarız. Bizler göçmen olarak buralara gelmişiz ve vatanın kıymetini çok iyi biliriz. Biz onun için kurtuluşu ve anlamını da çok iyi biliriz. Trakya’yı işgal eden güçler bilmiyordu ki diyen bir Mustafa Kemal Atatürk vardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız. Dünyanın her yerinde bayrak var ama bu bayrak kanla çizilmiş bir bayrak. Bu bayrağı gururla taşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını hiç kimse silmeye yeltenmesin. Çünkü biz varız karşısında. 15 Temmuz’da demokrasi adına şehitlerimiz oldu ve mücadele verildi. Ama benim Conk Bayırı’nda şehit olan dedelerimin yerine hiç kimse geçemez. Kurtuluş Savaşı verildiyse, kutlama yapıyorsak onların sayesindedir. 15 Temmuz şehitleri Kurtuluş Savaşı şehitlerinden sonra gelir. Atamı yok sayamazsınız.”

GAYTANCIOĞLU: Çalışıp, üretip düşmanı da çok iyi bilirsek, mücadele edebiliriz

Gecede son konuşmayı CHP Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu geldi.

Bu ülkenin temellerinin çok sağlam olduğunu belirten Gaytancıoğlu şunları ifade etti: “Bu ülke için hep endişe içindeysek Cumhuriyete kasteden dahili ve harici düşmanlar varsa bulunduğumuz coğrafyanın stratejik önemindendir. Bu coğrafyada güçlü olmak, bilgili olmak zorundayız. Eğitimli ve sağlıklı bireyler yetiştirmek zorundayız. Biz bir ulus devlet kurduk. Bizi bir arada tutan üst kimliğimizdir. Ne mutlu Türküm diyene. Bu sözü bize söyleten Mustafa Kemal Atatürk’e çok şeyler borçluyuz. O’nun ışığı hiçbir zaman sönmeyecek. Hep çalışalım, hep üretelim ama birbirimizi de hep sevelim. Çalışıp, üretip düşmanı da çok iyi bilirsek, mücadele edebiliriz. Günde 2 dakika kitap okuyup 6 saat TV izliyoruz. TV’de Atatürk, TRT’de Atatürk var mı? O nedenle çok dikkatli olmalıyız. Herkese iyi eğlenceler.”

Konuşmaların ardından Behçet Kemal Çağlar’a ait Nöbetçi Millet adlı şiir CHP Keşan Gençlik Kolu Üyesi Emine Ceren Çayı tarafından okundu.

Gece, Keşan Türkü Dostları Derneği’nin gece için hazırladığı özel türküler, Grup Aheste’nin güçlü performansı, Türk Pop Müziği’nin güçlü yorumcusu Lara’nın birbirinden güzel şarkıları ile sürdü.   

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da Lara ile Drama Köprüsü adlı türküyü seslendirdi ve salondan büyük alkış topladı.

KURTULUŞ CADDESİ KONSERİ…

“Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri” etkinliği kapsamında, 19 Kasım 2016 Cumartesi akşamı düzenlenen konserde, Keşanlılar doyasıya eğlendi. 

Keşan Belediye sponsorluğunda gerçekleştirilen konser saat 20.30 sıralarında başladı.

Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir sunumunda gerçekleştirilen konserde, Grup Gündoğarken sahne aldı.

Konser öncesinde Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü etkinliğinin düzenlenmesinde büyük emeği olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve cadde esnafı Kadir Mutaf, konsere katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, şunları söyledi: “Bu yıl Kurtuluş Caddesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Alışveriş Günleri etkinliğimizin 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimiz kapsamında sokak konserlerini gerçekleştiriyoruz. Bu yılki konserimizde Grup Gündoğarken ile birlikte olacağız. Konserimizde bize destek olan Keşan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.”

Konserde, grup birbirinden güzel eserleri seslendirirken, konsere Keşanlılar büyük ilgi gösterdi.

 

 

                 


Cumhuriyet 104.Yaşında.

Çeltik Üreticileri Birliği İşe Hızlı Başladı.

Tokatlı, Uzunköprü ve Lalapaşa'da Bilim Söyleşilerine Katıldı.

İl Genel’e Kadın Başkan!

CHP’de Hesaplaşma Zamanı

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Doğayı ve Hayvanları Koruyalım.

Sevgili’den Motorsiklet Fuarı Temennisi

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanlığına Hüseyin Bakan Seçildi.

Silahla Vurulan Kişi Hayatını Kaybetti.

İpsala Köprüsünde Proje Tamam

İpsala Çikolatası Büyük İlgi Gördü

Balcılar, Aday Olmuyor!

Tercan'a, Çirkin Saldırı!

Edirne’ye Bayramda 300 Bin Araç Giriş Yaptı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin Mazbatasını Aldı

Şahin Kurtarma Operasyonu

İpsala Bayramlaşıyor...

Cinayet şüphelileri kıskıvrak

Yaralı şahin emin ellerde

Polis Haftası Törenlerle Kutlandı.

BAYRAMDA 3 GÜN EKMEK ÇIKMAYACAK

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.

Bayraktar,”Bayramlar Müstesna Günlerdir”

Türk Polisi 179. Yaşında

İpsala’da Yerli Tohum Tanıtıldı.

Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi.

İpsala’da Akıl ve Zeka Oyunlarında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi.

Kerman,“Ankara’dan Büyük Destek Alacağız”

”Raya Montajlı Tümleşik Asansör Tahrik Sistemi” Patent Aldı.

Yükleniyor

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Tercan'a, Çirkin Saldırı!

Edirne’ye Bayramda 300 Bin Araç Giriş Yaptı.

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16