• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Bostancı, 1 yıllık faaliyetleriyle ilgili Enez halkıyla buluştu

Enez 16.04.2015 09:52:08 0
Bostancı, 1 yıllık faaliyetleriyle ilgili Enez halkıyla buluştu

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediği toplantı ile Enez halkına  yıllık faaliyetlerini ve projelerini anlattı.

Enez’de bulunan Kale Caddesi’nde gerçekleştirilen ve saat 20.30 sıralarında başlayan toplantıya, Enez Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda Enezli vatandaş katıldı.
Toplantının başında ilk olarak AK Parti Edirne 1. Sıra Milletvekili Şemsettin Emir’i arayan Bostancı, cep telefonunun hoparlörünü açarak, Emir’in Enez halkına selamını dinletti. Daha sonra konuşan Abdullah Bostancı; bu toplantıyı planladığı sırada Milletvekili adaylarının henüz belli olmadığını belirterek; o nedenle adayların toplantıya daveti konusunda bir takım anlaşmazlıklar olduğunu vurguladı.

“Gereksiz harcamaları kısarak

 Belediyemizin 1 milyon 993 bin lira tasarruf yapmasını sağladık”

Daha sonra ise 30 Mart’da aldığı Enez Belediyesi hakkında bilgiler veren Bostancı; aldığı belediyenin borç durumu ve görevi aldıktan sonraki tasarruf çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi “Bu toplantı Enez’de ilk defa oluyor. Bizler Enez Belediyesi olarak şeffaf bir yönetim sergiliyor ve halkımızla yaptıklarımızı paylaşıyoruz. 30 Mart 2014 itibariyle devralmış olduğumuz belediyenin öncelikle borçları çıkarılmış, her türlü harcamaları disiplin altına alınarak belediyenin maddi ve manevi çalışma koşulları iyileştirilmiştir. Enez Belediyesi azami tasarruf tedbirleri alarak ve uygulayarak her türlü lüzumsuz harcamalar giderilmiş, belediyenin kendi ayakları üzerinde durması sağlanmıştır. 30 Mart’a kadar borç yükü 63 milyon, yıllık geliri 5 milyon olan belediyenin borç yükü 13 katına çıkarılmıştır. Menkul ve gayrimenkul  bütün akar gelirlerine haciz konuşmuş, haciz memurları belediye içersinde muhasebe bölümünde kasaya düşen parayı haczeder hale gelmiştir. Disiplinli ve tasarruflu bir çalışma ile bunlardan kurtulmaya çalışılmıştır. 30 Mart 2014 itibariyle Enez Belediyesi’nin İller Bankasına olan borçları 38 milyon 250 bin TL, SGK  borçları 5 milyon 370 bin TL, Vergi Dairesi Borçları 1 milyon 105 bin TL, Elektrik borçları 583 bin TL, Kalkınma Ajanslarına 123 bin 250 TL, Belediye Birliklerine 107 bin 150 TL, Personel Maaş alacakları 503 bin 150 TL, şirket-esnaf ve kişilerin fatura alacak borçları 2 milyon 532 bin TL, mahkeme-faiz-gecikme zammı ve icra masrafları 4 milyon 750 bin TL ve 2006 yılından devam eden mahkemelerden de 10 milyon TL olmak üzere toplamda 63 milyon 303 bin 550 TL borcu vardı. Bu borçlar üzerinde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bazı yanlışlıkları tespit ettik ve yaptığımız görüşmeler doğrultusunda ciddi anlamda boşa harcanan parayı ortadan kaldırdık ve borç yükümüzü daha da aşağıya çektik. Yine Belediye giderleri içinde alan 5 kalemde yaptığımız çalışmada yaklaşık 1 milyon 993 bin 595 TL tasarruf yapmasını sağladık ve bu para da Belediyemizde kalmıştır.” dedi.
Vatandaşın soru isteğini kabul etmedi

Bostancı’nın  bu konuşması sırasında elini kaldıran ve bir soru sormak istediğini söyleyen Tekin Gültekin isimli vatandaşın bu isteği Başkan Abdullah Bostancı tarafından reddedildi.

Israrla soru sormak isteyen bulunduğu yerden konuşmanın yapıldığı kürsüye doğru yürüyen Gültekin, alanda bulunan Zabıtalar tarafından alandan çıkartılmak istedi.

Zabıta’nın müdahalesi tepki çekti

Israrla soru sormak isteyen Gültekin, Zabıtalar ve Belediye çalışanları tarafından kollarından tutularak alandan uzaklaştırdı. Uzun süren tartışmaların ardından sakinleştirilen Tekin Gültekin, daha sonra ise toplantı alanından kendi isteği ile ayrıldı. Bazı vatandaşlar tarafından yaşanan bu olay tepki çekerken Enez Belediye Başkanı Bostancı’da yaşanan olay sırasında açıklamasını aralık vermeden sürdürdü.

Kilit Taşı Fabrikası yapılacak

Abdullah Bostancı daha sonra ise Enez’e yapılacak olan kilit taş fabrikası projesi hakkında bilgiler vererek, 2 milyon TL civarındaki bu proje ile Enez’in yaklaşık 1,5 milyon m2’lik toprak yolunun kilit taşı ile döşeneceğini aktardı. Abdullah Bostancı ayrıca yapılacak olan fabrikada yaklaşık 60 Enezli vatandaşın istihdamının da sağlanacağını söyledi.

Pazaryeri Projesi’nin yapımına başlanacak

Abdullah Bostancı, ayrıca Enez’de bulunan Pazaryeri’nin yıkılarak yerine yeni bir kapalı pazaryeri yapacaklarını belirterek bu çalışmaların başlayacağını ve yeni pazaryerinin önümüzdeki yıl içersinde faaliyete geçeceğini söyledi. Yaklaşık 3 bin 300 m2 kapalı alana sahip olacak yeni projenin inşaatının en kısa sürede başlayacağını söyleyen Bostancı projenin maliyetinin 570 bin TL olduğunu ve Enez’e çok farklı bir hava katacağını vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı yenilenecek

Enez’in girişinden Kale Caddesi’ne kadar devam eden Milli Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir takım düzenlemeler olacağını söyleyen Abdullah Bostancı, Trakya Kalkınma Ajansı ile yapacakları iş birliği kapsamında Cadde ve Meydanı’nın Enez’in tarihi yapısına uygun bir hale geleceğini, 5 ayrı noktaya Enez’in tarihine uygun figürler konularak Enez’e farklı bir hava katmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Abdullah Bostancı, projenin bedelinin 730 bin TL civarında olduğunu da belirterek, bunun 500 bin TL’sini Trakya Kalkınma Ajansı’nın 230 bin TL’sinin ise Enez Belediyesi tarafından karşılanacağını aktardı. Milli Egemenlik Caddesi’nin TOKİ’ye kadar olan bölümünde yol genişletme çalışmasının da olacağını aktaran Bostancı, ayrıca kaldırımların da düzenleneceğini bildirdi.

Bakanlıkların projeleri…

Abdullah Bostancı daha sonra ise Sağlık Bakanlığı tarafından Enez’e yapılacak olan Devlet Hastanesi, Kültür Turizm Bakanlığı tarafından Enez Kalesi’nin restorasyonu ve onarımı, Trakya Kalkınma Ajansı-Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi tarafından düzenlene sahil plaj düzenlemesi projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Dünya Gençlik Merkezi Projesi hakkında Enez halkına bilgiler verdi.

Belediye tarafından gerçekleştirilecek projeler

Bostancı, sözlerinin devamında ise Enez Belediyesi tarafından Yenimahalle Tek Kale Mevkii’nde ıslah ve park projesi yapılacağını, Enez Limanı’nda yapılacak olan düzenleme çalışmaları, Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi, Çataltepe Mahallesi Su Kanalizasyon ve Yol Projesi, yeni su kaynakları projesi, dere ıslah projesi, göllerin ıslah projesi, park yapım projesi, gözlem evi projesi, kurs ve kreş projeleri, hayvan barınağı projesi ile yeni hizmet binası projeleriyle ilgili Enez Halkına bilgiler verdi.

Araç parkına yeni araçlar alınacak

Bostancı, ayrıca araç parkının yenilenelerek2 adet çöp kamyonu, 1 adet yol süpürme makinesi,  adet hidrolik merdivenli itfaiye, 1 adet vidanjör, 1 adet kuka aracı, 3 adet damperli kamyon, 1 adet greyder, 1 adet silindir, 2 adet minibüs alımıyla ilgili gerekli girişim ve yazışmaları yaptıklarını aktardı.

Av ve Balık Festivali tekrar yapılacak

Abdullah Bostancı son olarak ise; Enez’de daha önce yapılan ancak son yıllarda yapılmayan Enez Av ve Balık Festivali’nin geleneksel hale getirilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz ve bütün çalışma, plan ve programlarımız Enez’i hak ettiği nüfus ve gelişmişliğe kavuşturmaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Çiftçilere Anket Çalışması Yapıldı.

Çeltikte Su Durumunu Ele Aldılar.

Vatandaşlara KADES Uygulaması Tanıtıldı

İpsala’da “Minik Eller, Büyük Hayaller” Projesi Hayata Geçirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret

Kipi Sınır Kapısı İyileştirilecek

Bayram Coşkusuna Yağmur Engeli…

İpsala’yı Çocuklar Yönetti.

İpsala'da Teknonet Hizmete Girdi.

Jandarmadan ruhsatsız tabanca ve tüfek operasyonu

Köprü, Yerel Yönetimler Çalıştayına Katıldı.

İl Genelde Komisyonlar Tamam

Cumhuriyet 104.Yaşında.

Çeltik Üreticileri Birliği İşe Hızlı Başladı.

Tokatlı, Uzunköprü ve Lalapaşa'da Bilim Söyleşilerine Katıldı.

İl Genel’e Kadın Başkan!

CHP’de Hesaplaşma Zamanı

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Doğayı ve Hayvanları Koruyalım.

Sevgili’den Motorsiklet Fuarı Temennisi

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanlığına Hüseyin Bakan Seçildi.

Silahla Vurulan Kişi Hayatını Kaybetti.

İpsala Köprüsünde Proje Tamam

İpsala Çikolatası Büyük İlgi Gördü

Balcılar, Aday Olmuyor!

Tercan'a, Çirkin Saldırı!

Edirne’ye Bayramda 300 Bin Araç Giriş Yaptı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin Mazbatasını Aldı

Şahin Kurtarma Operasyonu

İpsala Bayramlaşıyor...

Yükleniyor

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Tercan'a, Çirkin Saldırı!

Edirne’ye Bayramda 300 Bin Araç Giriş Yaptı.

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16