• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Bostancı, 2 yıllık icraatlarını paylaştı

Enez 22.04.2016 09:54:25 0
Bostancı, 2 yıllık icraatlarını paylaştı

Haber/Foto Senih YURDATAPAN

Enez Belediye Başkanı Eczacı Abdullah Bostancı düzenlediği basın toplantısı ve sonrasında Enez şehir merkezi ve deniz sahilinde yaşayan halkla bir araya gelerek göreve geldiği tarihten bugüne kadar geçen 2 yıl içinde hangi hizmetleri yaptığını, hangilerini yapamadığını ve yapamama nedenlerini gazeteciler ve Enez halkıyla paylaştı.

Önce, yerel ve yaygın basın temsilcileriyle bir araya gelerek; projelerini, yaptıklarını, yapacaklarını ve göreve geldiğinde karşılaştığı zorlukları anlatan Başkan Bostancı, göreve gelmeden önce ki 1 yıllık bazı Belediye giderleri toplamının 2.480.625.00 Lira, kendi döneminde ki 1 yıllık bazı giderler toplamının ise sadece 487.030.00 lira olduğuna ve aradaki büyük farka dikkat çekti.

Daha sonra da, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleriyle birlikte Enezlilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Abdullah Bostancı burada yaptığı konuşmada da şunları kaydetti:

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığı seçimini kazanmamız sonucunda 07 Nisan 2014 günü Enez Belediye Başkanlığı yönetimini devraldık. Personel ile genel bir toplantıdan ve ardından Enez Belediyesi Müdürleri seviyesinde yaptığımız toplantıdan sonra belediye ye ait bütün birimlerde borç durumunu, araç parkındaki araçların sayısını talep ettim. Çalışan durumdaki araçları, arızalı araçları ve faaliyet dışına çıkarılmış araçların genel bir raporunu çıkarttım. Çalışan personelin memur ve işçi sayısını, devam eden ve yapılması gereken işleri genel olarak rapor edilerek tarafıma 30 Nisan 2014 tarihine kadar hazır edilmesi talimatını verdim. Enez Belediyesini devraldığımız 07 Nisan 2014 tarihine kadar borç yükünün birimlerden gelen rapora göre toplam 56( milyon )trilyon olduğu tespit edilmiştir. Bankalardan istediğimiz ekstralara göre para mevcudiyetinin bir hesapta sadece 10.721,96 olduğu diğer bir hesapta da - 88.904,49 lira yani mevcut kullanılabilir paranın eksi 88.904,49 kuruş olduğu banka ekstreleri ile anlaşılmıştır. Personel maaşlarının yaklaşık bir yıla yakın ödenmediği, işçi memur her bir personelin 10 bin lira ile 20 bin lira arası belediyeden alacaklı olduğu tespit edilmiştir. Diğer taraftan belediyeyi teslim aldığımız ilk hafta belediyemize hayırlı olsun’a gelen ziyaretçilerin olduğu kalabalık bir ortamda belediye de bir koşturmaca olduğunu gördüm. Daha sonra muhasebe servisinden gelen bir görevlinin tarafıma bilgi vermesi sonucu öğrendiğim ki İcra Müdürü belediyenin muhasebe kasasına bir kaç avukat nezaretinde oturmuş muhasebe kasasına ödenen paraları anında alarak alacaklı ( icralı ) kişilere icra marifetiyle veriyormuş. Yaptığım araştırmalar ve soruşturma sonucunda geçmişten bu güne kadar hep böyle icra gelip paraları alıp kasadan gidiyormuş hiç bir başkan ve personel buna itiraz etmiyormuş. Bu durum belediyede artık doğal bir olay haline gelmiş. Çalışan personel ( memur, işçi) maaşını alamıyor, fakat belediyeden alacaklı icra marifetiyle muhasebe kasasından, maaşını alamayan işçinin ve memurun gözü önünde kasaya düşen paraları alıp götürüyorlardı. Bu durum belediye de büyük bir moral ve psikolojik çöküntü yarattığı gibi maaşını alamayan memur ve işçide büyük disiplinsizlikte yarattığını gördüm. Bu durumun böyle yürümeyeceğini öncelikle borçların yapılandırılması gerektiğini düşündüm. İcra müdürünün belediyeye gelip muhasebe müdürlüğünden tahsilata düşen parayı alıp götürmesinin önünün kesilmesi gerektiğini belediyenin içine düşürüldüğü bu kötü konumdan hızla çıkması gerektiği kararını vererek bunun için gerekli bütün tedbirleri aldık. Ve en kısa zamanda çalışan memur ve işçiyi moralini düzeltecek, motive edecek tedbirleri de beraberinde aldık. Bunun için işçi ve memurun geriye dönük bütün alacaklarının ödenerek maaşını da diğer devlet memurları gibi gününde bankadan kartı ile çekebilecek hale getirilerek gerekli diğer bütün tedbirler uygulamaya konuldu;

Sonuç olarak;

Borçlar uygun ödeme koşulları ile yapılandırıldı, icra müdürünün belediyenin tepesine kabus gibi çökerek belediye’ yi moral men ve psikolojik olarak çökeltmesi önlendi ve bu güne kadar Allah’ımıza çok şükür ki kapımıza icra müdürü bir daha gelmedi. Yine memur ve işçiye ait geriye dönük bütün borçlar ödenerek memur ve işçilerin günü geldiğinde kartı ile diğer devlet memurları gibi maaşlarını gününde saatinde alabilir hale getirdik. Bu belediyemizde çalışanlara büyük moral ve motivasyon sağlamıştır.

Bu tedbirleri alarak borç yapılandırılması ve personel disiplin altına alınarak yeni bir moral ve motivasyon kazandırdıktan sonra sıra kısa, orta ve uzun vadede neler yapabiliriz bunları ele aldık. Kısa vadede araç parkımıza baktığımızda yürüyen iş gören hiç aracımızın olmadığı ortaya çıktı çöpler eskiden kalma bir kamyonet ve traktör ile toplanıyor yazın geniş bir interlandı olan sahilimizde çok ilkel yöntemlerle toplanan çöp alımı yetiştirilemiyor, Enez in içinde ve sahilde çöp birikintilerinde oluşan pislik ve kokular çevreyi rahatsız etiğinden belediyemiz hakkında çok şikâyetler oluyordu.

Su arızaları tamir edecek makinelerimiz arızalı olduğundan su arızaları ve su kuyuları tamir edilemediğinden Enez merkeze ve sahile su verilemiyordu. Yağmur yağdığında bütün yollar ham yol olduğundan sahile gelenler villalarına gidemiyor gidenler de çizmelerle veya çamurlu yollardan gitmek zorunda kaldıklarından bu insanlar belediyemize karşı öfke ile bakıyorlardı. Bunların tümünü ortak değerlendirdiğimizde acilen araç parkına sıkıştırmalı çöp aracı, kamyon, iş makinelerinin tamiri veya yenilerinin alınması yönünde ilgili Bakanlıklarımızla yazışmalar yapılarak belediyemize 3 tane sıkıştırmalı sıfır kilometre çöp aracı aldık. Gece ve gündüz vardiyası yaparak cadde ve sokaklardaki çöpleri 24 saat çalışarak sahilde ve Enez de çöpten kurtardık.

Daha sonra su işine el atarak su kaçaklarını ortadan kaldırarak 200 bin (milyar) lira civarında para harcayarak yeni su kuyusu açılarak bütün kuyulardaki su pompalarının da yenisi alınarak su problemini kökten çözüm noktasına getirdik. Çataltepe mahallemizin tamamı belediye imkânları ile Turizm Bakanlığımızdan aldığımız 100 bin lira ile tüm su hattı yenilendi, 10 bin nüfusa 50 yıl yetecek şekilde yeni su hattı döşendi.

Belediyemiz Fen İşlerince yapılan hesaplama sonucunda sahilde ve Enez in içinde 1,5 milyon M2 yapılmayı bekleyen ham yol ( toprak) yol olduğu tespit edildi. Bunların kilit taş ve bordürlerinin yapılması için maliyet çıkarttığımızda dışarıdan taşıma ile maliyetin 35- 40 milyon(trilyon) olacağı görüldü. Yaptığımız araştırmada bölgemizde mıcır taş ocaklarının olduğunu, kum, su ve çalışacak insan olduğu görüldü. Bu bordür ve kilit taşı belediye adına yapılacak bir fabrikada üretilmesi durumunda hem çevreye bir istihdam ve katma değer yaratması halinde böyle bir beton ürünleri ve beton santrali fabrikasının kaç liraya mal olacağı araştırılmasını hızlı bir şekilde yaptık. Kısa zamanda böyle bir beton ürünleri ve beton santrali fabrikasının 2,5 milyona kurulabileceği ortaya çıktı. Bunun sonucunda ilçemizde 35-40 milyon (trilyon) dışarıdan getirilerek yapılacak yolların fabrikanın kurulması % 10 ' u bile tutmadığı görüldü belediye meclis üyeleri ve ilgili müdürlerimiz ile yaptığımız toplantı sonucunda ilçemize beton ürünleri ve beton santrali fabrikasının belediyemizce kurulmasının çok karlı olacağı bölgemizde birçok insana iş alanı yaratacağı aynı zamanda bölgemizde böyle bir fabrikanın katma değer yaratarak Enez ilçesinin köyler ve çevre ilçeler arasında ekonomik alanda bundan sonra bende varım deme noktasına geleceğini kararını vererek, beton ürünleri ve beton santralinin kurulmasına hızlı bir şekilde başladık. Allah’ımıza çok şükür hayırlı bir iş yapmanın bu gün huzurunu yaşamaktayız. Kendi fabrikamızdan kendi yöremiz insanlarına iş vererek ve üretim yaptırarak bu gün 100 bin m2 taşın kendi fabrikamızda ürettik ve Enezdeki ve sahilde bulunan toprak yollarımıza döşedik. Yine kendi fabrikamızda bu sene 400 bin m2 taşı Enez ve sahilde yollarımıza döşemeyi hedeflemekteyiz. Fabrikamız aynı zamanda ilave olarak alacağımız mikser, beton pompası ve diğer ekipmanları tamamladığımızda günlük 600-700 m3 yaklaşık 60-70 kamyon inşaat betonu aylık 18-20 bin m3 inşaat betonu verebilme kapasitesine sahiptir. Fabrikamız rantabl bir şekilde çalıştırıldığında Enez’ in bütün geleceğini iş ve ekonomik olarak karşılayabilecek iş hacmine sahiptir. Enezi ve sahili büyük oranda toprak yoldan kurtardık. En geç 2016-2017 yılında kendi beton ürünleri ve beton santrali fabrikamızda ürettiğimiz ürünler ile Enez ve sahile gelen bütün insanlarımızı ayağına çamur batmadan çevreyi ve çevre yollarında gezme imkânı sağlamış olacağız.

Buna ilaveten; hazırladığımız projeleri ilgili kurum ve kuruluşlara sunduk. Bunların içinde gençlik ve Spor Müdürlüğüne 23 dönüm sahilde yer tahsis ederek dünya ve Türkiye Gençlik Merkezi projemiz ilgili bakanlığa sunulmuştur. Proje bedeli 20 milyon liradır. Yine Enez in simgesi haline gelen balık yuvası deniz ile bağlantılı lagün göllerin temizlenmesi ve derinleştirilmesi projeleri ilgili bakanlıklara gönderilmiştir. Proje değeri 20 milyon liradır.

Kale içindeki Fatih Camii yenileme projesi bitirilmiş olup ihaleye çıkmıştır. 2016 yılı içerisinde başlayacaktır. Proje bedeli 22 milyon liradır. Buna ilaveten kalenin tümünün restorasyonu röleve çalışmaları devam etmektedir. Buda uzun vadeli büyük bir Enez projesidir.

Sahilde Altın kum villalar bölümünde Platin dere ve Asker kaynağı derelerinin taşkın önleme projeleri çalışmaları hızla devam etmektedir. 2016 yılı içerisinde bitirilecek büyük projelerimizdendir. Proje bedelleri yaklaşık 10 milyon lira civarındadır. Bu projeler bitirildiğinde bu derelerin her iki yakasında 50 şer metre genişliğinde gidiş geliş olarak 1500 metre bölümü çevre düzenlemesi yapılacak bütün pazaryeri buraya taşınacak bütün eğlence kaynakları da bu bölgede konuşlandırılacaktır.

Enez pazaryerinin tekrar çağdaş modern anlamda dizayn yapılma çalışmaları ve projeleri bitirilmiş olup yapım aşamasına gelinmiştir. 3 bin metrelik kapalı pazar yeri projelendirilmiştir. Cuma günleri dışında bu pazaryerinde köy pazarları oluşturulacak bu pazarda herkes sadece ürettiği malı satabilecektir. Üreten ile tüketen bu pazaryerinde buluşturulacaktır.

2014-2015 yılları ramazan ayı içerisinde her gün cumhuriyet meydanından kaleye kadar olan yol üzerinde ağaçların altında kurulan masalarda halka açık 600-700 kişilik iftar yemekleri verilmiştir masrafları tamamen Enez esnafımız ve iş adamlarımız tarafından karşılanmıştır.

Geleceğimiz olan çocuklarımız için 13 ayrı yerde çocuk parkı düzenledik.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü şirin ilçemiz Enez' e 2 senede turizm hedefleri doğrultusunda Enez in daha da ilerleyebilmesi için güzelliklerine güzellik katacak ekonomisine katkı sağlayacak yeni iş alanları yaratacak nüfusunu arttıracak ve çevre düzeni sağlayacak insanlarımızın yaşam standardını arttıracak birçok kalıcı projeyi bitirdik hizmet kervanımıza yeni projelerle sizlerden aldığımız güçle hızla devam etmekteyiz.

Kitap içinde neleri nasıl yaptığımızı hangi kaynakları değerlendirdiğimizi bataklık gibi görünen yorgun, hiç bir şey yapamayan kötü görünümdeki belediyeden nasıl bir gül bahçesi yarattığımızı başlıklar halinde açıklamalarda göreceksiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz öncelikli ivedi sorunlarımızı çözdükten sonra projeler bazında çevre düzenini ağırlık verdik sosyal ve kültürel çalışmaları hızlandırarak tarihi ve doğal güzellikleri ile zengin olan şirin ilçemiz Enez’in turizm hedefleri doğrultusunda siz halkımıza verdiğimiz sözleri sizden aldığımız güç ile birer birer yapımına geçtik. Geleceğin Enez’ ini birlikte yaratmanın güzelliği ve mutluluğunu yaşamak için bizlere olan güven ve desteğinizi yanımızda olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

 


Kerman,”Gerçek Belediyecilikle Tanışmaya 5 Gün Kaldı.”

Kerman, Çiçeklerle Karşılandı.

Meralar Gübreleniyor.

Keşan Ve İpsalalı Motosikletçiler de Katıldı

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

Turan,"Yaparsa Ak Parti Yapar"

Şentop,“İpsala’da Değişen Bir Şey Yok”

Kerman,”TOKİ Mağdur Edildi.”

Jandarma Pazaryerinde KADES’i Tanıttı

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı.

AK Parti’nin İftar Yemeği Bu Akşam

Nova Elektrik İpsala Organize Sanayi Bölgesine Geliyor.

Mahalle Miting Programları Belli Oldu.

İpsala’da Devamsız Öğrenciler Yakın Takipte

İMYO’da Öğretim Elemanları ve Kalite Toplantısı Yapıldı.

Şener "Ben Bilirim" İsimli Yarışma Programında Birinci Oldu

Kerman, İpsala İçin 61 Vaad Verdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Buluştu.

İpsalaspor Play-Off’ta

Vatandaşlara Tarım İlaçlaması Eğitimi

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Kerman,”İpsala Havsa’dan Geri Kalmasın”

Dünya Tarihine Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale

Sevgili, Sınırın Son Noktasında İftar Yaptı.

Başhekim Sungurlu’dan Yüksekokula Ziyaret

Kaçak kazı eserleri!

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Kerman,”Huzur evini Mutlaka Yapacağız”

Tıp Bayramı Kutlandı.

Yükleniyor

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Mert Soylu, ‘Turkuaz Kart’ını Teslim Aldı

Edirne de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Etkinliği Yapıldı.

Devamsız Öğrenci Sayısı 100’e Düşürüldü.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13